El racó del calvari


Hotels, apartaments, oci nocturn, proximitat amb el Camp Nou, son part del paisatge del tram final del carrer de Sants, aquell tram entre Riera Blanca i Arizala i que darrerament està vivint un calvari degut a un local d’oci nocturn, que els veïns i veïnes no es cansen de denunciar.

Malgrat l’ajuntament diu que cal clausurar el local, avui obre amb normalitat

Desprès de confirmar la pèrdua d’un establiment de barri com era el forn “Es Pans”, que va tancar el 2016, i la tenda de puericultura “Els Pollitos”, les veïnes van veure com al seu lloc s’hi feien apartaments,  un hotel d’alta capacitat i un Bar de copes, que més tard s’ha transformat en un “after”. Dos espais de vida veïnal s’han transformat en un anar i venir de gent, sorolls i molèsties, i un forat negre pel que fa a l’administració.

Tot comença amb reforma de l’edifici industrial del número 387 del Carrer de Sants, per convertir-se en un macro projecte d’apartaments d’un Tour operadors anomenat Pierre&Vacances. Acte seguit la botiga “Pollitos” al número 385 va tancar, i desprès d’enderrocar un edifici d’una planta baixa més una planta superior hi fan pujar cinc plantes per sobre de la planta baixa on un hotel s’hi instal·la. La gota que fa vessar el got però serà la instal·lació en els baixos dels apartaments d’un establiment d’oci nocturn. El permís municipal de 2016 possibilita obrir el local “Jordan’s” . Un local que desprès de mesos de funcionament en horari de 18:00 a 03:00, canvi els seus hàbits i passa a obrir de 06:00 fins a migdia segons ens apunten les veïnes, causant molèsties tant als propis veïns com als llogaters dels apartaments que hi ha sobre del mateix establiment. Essent les baralles a la porta de l’establiment un espectacle habitual, com la que a l’agost es va saldar amb les vidrieres del local rebentades per una tapa de clavegueram.

Aquests incidents va fer actuar a la Guàrdia Urbana i clausurar l’establiment. Desprès de l’alegria inicial de les veïnes, la frustració. El local canvia de nom, i obre amb el mateix propietari, i el mateix equip de vigilància a la porta. Altre cop el mateix problema, amb un nom diferent, ara es fa dir “DGrandesLigas”. Segons informen les veïnes, la reobertura va comportar nous socis al negoci, i l’aparició del que ells anomenen la màfia del taxi. On vehicles vinculats a la irregular “Taxi Amigo” recull gent a l’Hospitalet per deixar-la a la porta de la discoteca. El tancament de la cuina de l’establiment a les 00:00 comporta també l’aparició d’un segon mercat, el del menjar a domicili, que segons diuen els veïns està conxorxat amb la discoteca per tal d’abastir de menjar fora d’horaris legals de la seva llicència.

Fa poques setmanes i desprès de mesos de queixes i reunions amb grups municipals a l’oposició, el 24 de març des del Districte els van fer saber que havien fet cessar l’activitat de l’establiment, però al cap de poc, tornaven a ser oberts i les reiterades protestes van fer que l’ajuntament es planteges precintar el local. Deixant la feina d’avisar a la Guàrdia Urbana als propis veïns i veïnes. Unes veïnes fartes de gastar diners en telèfons com el 092, sense remei i passivitat municipal.

Com ja hem dit, però, el bar musical és només una més de les problemàtiques i és que degut al soroll del mateix bar és habitual sentir crits des dels apartaments contra la clientela. Uns clients que avui poden ser una família i demà un grup de seguidors de l’equip rival del Barça de torn que es passen el dia i la nit fent càntics, que arriben amb vehicles privats i estacionen al carril bus, als guals del carrer o que arriben contradirecció pel carrer Torns o fins i tot seguint recte al carrer Sants més enllà d’Arizala (on obliga als vehicles a desviar-se), i deixant carrer de Sants en un únic sentit de la marxa dels vehicles.

Un edifici d’apartaments que durant la nit esdevé la llei de la jungla, doncs de 00:00 fins a 08:00 no hi ha cap responsable en tot l’edifici.

I tot apunta que la propera innaguració de l’Hotel Gold Star no vindrà a millorar la situació. Aquest hotel situat al 383 del mateix carrer i que segons la constructora té un preu de més de 4 milions d’euros, necessitarà d’un gran volum de clientela, d’anades i vingudes per a poder amortitzar tal inversió. En resum, en poc temps les veïnes del carrer de Sants, entre Arizala i Munne, han passat de tenir, un edifici industrial amb baixos comercials, un forn i una botiga de puericultura a tenir, apartaments i un hotel i gresca nocturna assegurada, on hi suca fins i tot el gremi del taxi il·legal. Un racó dels calvaris que l’administració ni sap ni vol solucionar, doncs és ella qui dona les llicències per a construir, autoritzar activitats i finalment resta impassible a les queixes veïnals.

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *