20 anys arrelant, lluitant, creant


Maig de 1997, maig de 2017, 20 anys clavats, de feina de barri, arrelada al seu teixit popular i associatiu, 20 anys de lluites. Les antifeixistes del combat cantonada a cantonada els 12 d’octubre, les de cada defensa del centre social quan ha perillat la seva existència, i les del dia a dia amb cada campanya, vaga, grup de suport o lluita ideologica des de les assemblees. 20 anys creant, i perquè no dir-ho, construint i reconstruint, creant en cada mural de cada paret, en cada taller de cada sala del centre social, en els espais cedits per a la cultura popular del barri, i en cada maó que després de ser barricada, va tornar cap al centre social a reconstruir-lo desprès de l’agressió patida poc desprès del 17 aniversari.

Malgrat que formalment l’aniversari se celebra el dia 10 de maig, ja fa algun dia que els actes commemoratius estan en marxa. Ja el dia 4 el tret de sortida va ser un “Taller de cremes”, el dia 5 és torn del passi del documental “Entrevies” que narra la història de l’okupació a la veïna Hospitalet.

Demà dissabte un dels actes forts de l’aniversari serà el tradicional cerca quintos pel barri, que sortirà a les 18:30 del CSA. Prèviament al matí els vermuts aniran a càrrec de la gent del Kasalet de Terrassa.

Dimarts tornen els tallers, aquest cop de costura i el dimecres dia 10, el sopar del 20 aniversari del centre social.

Ja el segon cap de setmana comença infantil, perquè cal recordar que fa 20 anys, totes teniem 20 anys menys, i per tant ara, a part de vint anys més, tenim una mainada que ha crescut dins i fora del CSA a rebuf d’uns pares i mares que no han deixat de lluitar ni defensar el centre social, contradient el tòpic que això de combatre el capitalisme és un mal que cura l’edat o tenir les responsabilitats del món adult. Can Vies, s’ha fet gran amb la tribu.

I és que dissabte, els actes es traslladen a la plaça Bonet i Muixí, on també s’hi farà el dinar, amb cantautora i els jocs de tarda, mentre les proves de so, ens portin fins al concert a les 22:00 amb el retorn dels Ràbia Positiva i les actuacions de Meconio i Foam.

Ja dissabte 20, a les 11 del matí estem convocats a la ruta històrica pel barri sota el títol “Moviments que arrelen, lluiten i creen” que comptarà amb intèrpret de llengua de signes catalana i diumenge 21 la tradicional Okupi txampions league de futbol, bàsquet i voleibol.

Des de SantsViu estem treballant en una petita sorpresa per a aquelles que fa 20 anys tenien 20 anys, us ho expliquem els propers dies!

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *