Fa 20 anys, que algunes tenen 20 anys (2)


Una de les joves que fa 20 anys, tenia no, encara 20 anys, és la Patrícia Barril, que avui en dia la podem trobar a l’assemblea groga del barri on segueix fent feina als carrers. Així ens recorda així com va viure aquells temps.

 

Com passa el temps, mai no hauria pensat que 20 anys després Can vies seguiria al barri com a espai autogestionat. Tenia 17 anys quan vam entrar en aquell edifici enorme, ple de brutícia i andròmines.
Buscàvem un lloc on poder crear un nou espai, on tots i totes, persones individuals i també col.lectius hi tinguéssim cabuda i ho vam aconseguir.
A mi particularment em va canviar la vida.
Em va fer veure que hi ha altres maneres de fer, em vaig adonar que no sempre cal passar per l’aro. Les assemblees eternes, amb molta gent i moltes opinions em van ajudar a créixer com a persona. El que mes recordo es el  fes-t’ho tu mateixa… no teniem diners ni mitjans, però érem moltes, aquell sabia d’electricitat, aquella d’alla tenia una furgo, i entre tots i totes ho fèiem tot i apreníem els uns de les altres i encara que es una frase molt típica es la veritat, qui vol fer les coses les fa i qui no busca excuses.
A més m’ho passava molt bé, les excursions a la capella en plena nit amb 3 o 4 cerveses de mes, el conciertillus, el  veí del costat que sempre es venia a queixar… I la xarxa social, fèiem molt barri.
A Can Vies vaig aprendre que l’autogestió funciona però que t’has d’implicar molt.
20 anys després i amb moltes voltes donades, ara visc al barri,en un pis de lloguer. Sóc mare,treballo en el món de la educació i participo en l’assemblea groga.
Molt de tant en quant passo per Can Vies tot i que ja no és casa meva,en el fons encara em sento una mica partícip en la distancia… i visc com puc amb les meves contradiccions.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *