La reducció de l’horari de les terrasses de la plaça d’Osca [opinió] 2


Què opinen de la reducció d’una hora de l’obertura de les terrasses de la plaça d’Osca, que aplicarà el Districte a partir del 15 de maig?

Fa anys que a la plaça d’Osca i els voltants no es pot descansar. S’ha produït una situació semblant a la del carrer Blai al Poble-sec, on les terrasses de bars i restaurants han ocupat massivament l’espai que és de tothom.

Ens estem trobant que les zones més boniques dels nostres barris s’estan convertint en un negoci per a uns pocs. S’ha de posar fre a tot això, perquè cal garantir el descans de les persones que viuen al barri. I també cal que les places i els carrers siguin en primer lloc espais de trobada veïnal, i no aquesta mena de mercat de Calaf en què s’han convertit.

Després de molts anys de queixes, l’Ajuntament ha pres una decisió que hem de dir que és valenta, perquè no és gens fàcil, en una ciutat on hi ha tantes pressions dels lobbyes, defensar el dret de les veïnes.

La mesura està bé, però  esperem que tant l’horari de les terrasses com altres coses es treballin millor en el pla d’usos del Triangle de Sants-Hostafrancs, perquè una de les coses que també estan passant és que hi ha una saturació de bars i establiments semblants.

Repetim que sabem que no és fàcil, ni reduir horari ni reduir taules. Ja tenim el precedent del que ha passat al carrer Blai, on propietaris de negocis de restauració han portat a judici l’acord consensuat amb les veïnes de reducció d’horaris.

Per això ens hem de conscienciar que, sobretot, a més de les mesures que es prenguin des del Districte, el que caldrà és tenir consciència i unitat veïnal per defensar quin és el model de barri que volem.

L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.)

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “La reducció de l’horari de les terrasses de la plaça d’Osca [opinió]

  • Pilar Fustier

    Quan no no había terrasses els veïns es queixaven que hi havia droga, gamberrisme, no era precisament un espía veinal-social.. Ara es queixen de massa gent, sorolll….Es poden fer acords però no perdem de vista la insatisfacció veinal perpetua, que és un motor d’explosió i un detonador constante iniciativas!!!! .Les terrasses també donen vida al barri i fan barri

    • Núria

      L’existència de terrasses dóna un ús social a la plaça que genera exclusivitat, i és classista. Cal pagar per fer-ne ús. Les Terrasses dels bars, no estan davant dels mateixos, sinó, al mig de la plaça, allà on abans els nens i nenes del barri hi jugàvem (quan érem nens, i els cotxes hi passaven per quatre carrers al voltant!). Dir que abans hi havia droga (i ara no?), no és un argument, doncs als ’80 hi havia droga a cada plaça del barri, l’heroïna era el pa de cada dia de molts joves. I també cal dir, que l’ús privatiu de l’espai públic hauria de ser quelcom contrari al bé comú. És a dir, les veïnes paguen els impostos per a gaudir de l’espai públic i per contra, aquest espai públic es rehabilita dient-li a les veïnes que ho fan pel bé comú, però de facto privatitzen l’ús de la plaça per al gaudi dels que poden pagar i per a benefici dels qui hi tenen un negoci privat.