Sants amb Errekaleor bizirik!


La jornada d’ahir, no va ser una més al barri de Errekaleor de Gasteiz. Un barri on viuen molts joves okupant els edificis construïts als any 1950 pel franquisme per allotjar els treballadors de les industries de la ciutat. 192 habitatges per a un miler de veïnes. La crisi de la des industrialització que va afectar sobre manera la industria basca, va comportar el despoblament del barri perifèric. És per aquest motiu que el setembre de 2013, un grup de 10 joves estudiants veu la possibilitat de recuperar espais per a viure-hi. Avui és un projecte que dona sostre a més de 100 persones, i que l’Ajuntament no sap com desallotjar, i que te tipificat com a espai en runa. Un projecte que compte amb horta comunitària, escola lliure, biblioteca popular, cinema, … i que aspira a un elevat grau de sobirania alimentaria i energètica. Però, com dèiem, ahir no va ser un dia més al barri. A mig matí un gran dispositiu policial de l’Ertzainza feia acte de presència, acompanyats de tècnics de l’empresa Iberdrola per a poder accedir al transformador de la multinacional basca i poder tallar el subministrament elèctric del barri. Un dispositiu que ha topat amb la resistència i determinació dels joves del barri que han plantat cara i han articulat un moviment de resistència passiva i desobediència per a dificultar al màxim aquestes tasques.

És per aquest motiu que avui, a les 20:00 s’ha convocat una concentració a la plaça de Sants, per a sumar esforços i resistències amb els joves de Errekaleor, donar suport a un projecte antagonista i de base i posar de relleu que les multinacionals energètiques segueixen tallant el subministrament a aquells que no els poden pagar, deixant de banda la seva funció social i buscant el màxim benefici privat. Ahir altres ciutats com la mateixa Gasteiz van ser escenari de mobilitzacions de suport.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *