Sants s’activa pel referèndum


Els dies passen i malgrat no tenir ni data ni pregunta, tothom és conscient que aquest setembre passaran coses. I diem coses perquè dir Referèndum pot ser motiu d’impugnació, o convocar-lo tampoc serà sinònim de fer-lo. No sabem què, ni quan passarà, però sabem que tornant de vacances estivals passaran coses.

Per aquest motiu, des de la CUP de Sants Montjuïc, ja es comença a treballar per conformar un espai polític per a activar al nostre districte, les feines necessàries per a garantir que tenim, data, pregunta i musculatura per a exercir el dret a votar. I és que partint de la idea que el 9N, ja es va fer un procés participatiu, el que es faci aquest setembre, ha ser ser quelcom oficial i vinculant, que tingui conseqüències i generi nous marcs socio-polítics, noves legalitats que garanteixin el legítim dret dels pobles a la lliure autodeterminació.  Aquest dimarts, per tant es planteja una assemblea oberta on analitzar on som i debatre com hi arribarem a l’objectiu, quins camins podem recorre, i fer una campanya que des d’ara mateix plantegi la impossibilitat de no fer el referèndum. Cal des dels carrers, des del teixit social, pressionar a qui te la clau de la convocatòria a convocar-la, i desprès començar a treballar per garantir-ne l’exercici i el resultat. Cal que davant les amenaces de l’estat i les seves maniobres de pressió, es puguin articular els suports necessaris per a materialitzar el projecte del referèndum i alhora impedir que les pors i mancances dels que ho han de fer possible, els faci fer enrrere a darrera hora. Ja sigui plantejant un altre 9N o dilatant el procés, convocant eleccions o una DUI. De 9N ja en vam tenir un, d’eleccions anticipades per a què? i la DUI com? Qui no està disposat a fer un referèndum sense permís de l’estat podrà declarar una DUI? Ara més que mai, cal organitzar i activar la gent de cada barri per a garantir el referèndum. Dimarts al centre social de Sants, s’hi posa la primera pedra.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *