Un nou mitjà en paper, en català i d’esquerres es presenta al barri. La Jornada


En algunes converses dels darrers mesos algú et deia “has sentit a parlar d’un nou mitjà?”, o… si tu treies el tema et deien “si, a mi també m’ha arribat”, i és que tot i ser un secret a veus, fa mesos que un grup de periodistes i gent de la cultura han promogut un nou projecte per a afegir un color més a la paleta de la premsa catalana. Tot i que la primera presentació, va ser ahir a la ciutat de València, la d’avui a l’espai Coòpolis de La Bordeta, ha estat la presentació en societat de La Jornada per a les comarques de Barcelona. Una presentació de la mà de la seva directora, la periodista Laia Altarriba i de tres convidats de luxe. El professor de la UAB Xavi Giró, l’escriptora Isabel Clara Simó i el periodista i director del diari Berria, Martxelo Otamendi.

A l’acte de presentació s’ha fet una repàs del panorama periodístic, i de com les actuals capçaleres que a diari omplen els quioscs del país tenen al seu darrere grans grups financers i empresarials que condicionen les informacions que s’hi publica o que s’hi deixa de publicar. I com de necessàri es fa avui i als Països Catalans deixar de reivindicar el dret a la llibertat d’expressió per exercir-lo, de la mà d’un mitjà que neix amb la voluntat d’explicar la realitat dels Països Catalans des d’un punt de vista de les esquerres transformadores, que viuen i volen viure en català, i que volen un país lliure. 

En la seva declaració de principis, o codi ètic, diuen no voler rebre diners provinents de la publicitat d’aquelles empreses o corporacions que dia a dia condicionen la resta de capçaleres, però que si que estan en converses per a poder ser receptores de les ajudes públiques als mitjans, doncs son els diners de tots i totes, i en tenen tant dret com la resta.

Un acte davant d’un centenar de persones provinents de diverses families de l’esquerra plural que el nou mitjà vol acompanyar en el viatge polític cap a l’esquerra. On hi hem vist diputades de la CUP i de Catalunya si que es pot, així com regidores o membres de CUP Capgirem o Barcelona en Comú, però sobretot gent que prové del periodisme compromès i de l’activisme social i polític de base.

En el seu parlament el director de Berria, ha fet una petició concreta a les assistents: “tingueu paciencia, paciència amb la Laia i el seu equip”, i ho argumentava dient “perquè d’erros ens cometem tots i si no teniu la paciència necessària i deixeu de comprar aquest nou diari, no tindreu alternativa, perquè a Catalunya, malgrat la diversitat de premsa, no hi haurà cap altre projecte com aquest. I que si algun dia no sortiu a la foto, o si no us agrada el que hi escriu un o altre periodista, tingueu paciència. Perquè els periodistes no sempre l’encertem ni ho fem tot bé”.

De fet però, aquesta presentació, com la que properament faran a Mallorca és el tret de sortida del projecte de finançament d’aquest nou mitjà que a hores d’ara ja compta amb un centenar de socis promotors que han fet aportacions per valor de més de 100.000€ però que s’ha marcat la fita d’aconseguir-ne 200.000 més en els propers dies i setmanes i garantir la viabilitat del projecte i l’arrancada d’un projecte comunicatiu multisuport que ens ha d’explicar que passa als Països Catalans, jornada a jornada.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *