Al Consell de barri de Badal, la regidora contra les cordes.


El passat 6 de juny, l’ajuntament tenia programada la celebració del consell de barri de Badal, concretament al local de la fundació Jordi Sierra i Fabra. Un consell que tenia per objectiu informar sobre plans participatius, neteja i xarxa de bus. Un consell que en el torn d’intervencions va tenir una clara protagonista, una veïna de Badal que li canta les quaranta a la regidora del Districte. Ho podeu veure al vídeo al minut 1:35:15 

Projecte al solar dels 6 milions d’euros

On de manera resumida us direm que va fer una intervenció on evidenciava els 32 anys que fa que li prometen una plaça i zona verda als terrenys afectats pel pla urbanístic del carrer Joan de Sada. Una plaça que ha desaparegut del projecte i on hi han aparegut més pisos. Uns pisos que segons la veïna haurien de generar els 6 milions d’euros que l’ajuntament va pagar al Ministerio de defensa, per la compra de terrenys i poder fer l’obra a cost zero per a l’administració. La veïna es pregunta per quin motiu l’ajuntament paga 6 milions d’euros per «una merda de solar»? Cal que obrin una investigació al respecte, els demana. Però és que aquí no acaba la cosa, la intervenció recorda que en aquell barri no hi ha zones verdes, que de l’Hospitalet a Badal no tenen un jardí, que cal anar a can Mantega, a la Rambla de les vies o a les Corts per trobar un pam de gespa on poder jugar amb la canalla, i que la majoria de carrers tenen unes voreres molt limitades que impossibiliten moure’s amb un carretó de la compra o empenyent una cadira de rodes o cadireta infantil, obligant a baixar a l’asfalt per a poder caminar. La veïna visiblement enfadada però amb un discurs molt ven elaborat es pregunta sobre «que entenem per zona verda?» o de que serveixen els processos participatius si no son vinculants? Cal que els regidors es comprometin a respectar les decisions preses per les veïnes en els processos que la pròpia administració proposa. Sinó és simplement “una presa de pèl”. I per tant les polítiques de l’actual govern li recorden al continuisme d’altres governs municipals. 

zona verda en pendent i sense jocs infantils a Badal

Finalment la veïna li va recordar a la regidora que el barri de Badal te una població molt envellida, i una nova fornada migrada, però que lluitarà per defensar el projecte de plaça i que haurà de venir la policia a treure-la del mig de les obres si no hi ha plaça pel barri.

La resposta de la regidora va tirar pilotes fora en la majoria de qüestions plantejades, sense respondre a cap de les demandes de la veïna i tirant-li en cara que hagués estat parlant durant 12 minuts sobre les problemàtiques del barri, en acabar la rèplica la regidora va marxar de la sala deixant a altres responsables municipals les respostes d’altres veïnes.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *