Desnonament al carrer Gayarre. Solució per a l’Eva? 2


Avui divendres a les 9 del matí, quan Eva ha deixat al seu fill de 9 anys al col·legi, de tornada a casa s’ha trobat 5 furgonetes dels Mossos d’Esquadra davant de la seva porta. Havien rebentat la porta de casa, mentre la seva parella estava a la dutxa. En arribar l’Eva, ja estaven canviant el pany.

Sense previ avís, sense cap ordre de desnonament amb data concreta, el jutjat núm. 7 de 1a instància de Barcelona, ha dut a terme al costat dels Mossos d’Esquadra un desnonament il·legal.

Eva embarassada de 9 mesos, vivia al carrer Gayarre des del 2014, al costat de la seva parella i el seu fill de 9 anys. Van signar un contracte de lloguer a l’octubre 2014 per 650 euros amb un particular. En 2016 es troben amb problemes econòmics i deixen de pagar una sola mensualitat. En aquell moment sol·licita una ajuda d’urgència al pagament del lloguer a l’Ajuntament de Barcelona. Ajuda que li concedeixen i que ella lliura la documentació a la propietat. Aquesta, malgrat rebre-la i dir-li que no passa gens, posa una demanda per impagament al cap de 10 dies d’ella comunicar-li que tenia l’ajuda per esmenar el més impagat.

Eva arriba a la PAH a la fi d’abril, se l’informa dels passos que pot donar per defensar el seu dret a tenir un habitatge. Eva va tant a Serveis Socials com a Habitatge, fent tots els passos necessaris i aportant tota la documentació requerida per entrar en la Taula d’Emergència i aconseguir un reallotjament en règim de lloguer social, lloguer sobre la base de la llei 24/2015.

Aquesta setmana les noves dades del CGPJ ens informaven de l’auge dels desnonaments per lloguer, arribant a produir-se l’esgarrifosa xifra de 17.055 durant el primer trimestre d’aquest any. Avui, Eva i la seva família són la cara de totes aquestes famílies doncs a més, a la província de Barcelona es produeixen uns 26 desnonaments al dia dels quals el 75% són de lloguer.

Avui la PAH de Barcelona denuncia contundentment l’actitud del jutge/a del jutjat de 1a instància número 7, per dur a terme aquest desnonament sense avisar a serveis socials, sense fer-los arribar una ordre amb la data de desnonament amb antelació a la família i sense activar un protocol de protecció a les famílies vulnerables, com a Eva embarassada de 9 mesos i sortint de comptes i amb un fill de 9 anys, perquè es busqui una solució abans d’arribar a un desallotjament en aquestes circumstàncies.

Denunciem l’actitud dels Mossos d’Esquadra, sent còmplices en dur a terme el desnonament d’Eva, sense notificació prèvia a la família.

Denunciem al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ) per no signar el protocol amb els Ajuntaments on es pacten els temps d’avís previ a un desnonament, protocol que l’Ajuntament de Barcelona fa més d’un any que reclama. L’actitud del TSJC, enfront dels desnonaments, no pot ser la de col·laborar amb la vulneració dels Drets Humans, exigim avisin a l’Administració amb temps suficient.

Exigim a l’Ajuntament de Barcelona un reallotjament digne per a Eva i la seva família i que pugui viure tranquil·lament en una llar adequada als seus ingressos, així com que es comprometi a una denúncia pública als Mossos d’Esquadra i al jutjat núm. 7 de 1a instància de Barcelona, actors principals d’aquesta clara vulneració de Drets

Avui, Eva i la seva família, dormiran a casa d’un familiar. No pararem fins a aconseguir solució per a Eva i la seva família! No deixarem que Eva es quedi al carrer!

Ni un desnonament més! #LeyViviendaPAH

Testimoni de l’Eva en el moment del desnonament

Text extret de la web de la PAH de Barcelona

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “Desnonament al carrer Gayarre. Solució per a l’Eva?