Desnonament a La Bordeta, solució per a Antonio?


Matí de violència institucional aquest matí a la Bordeta, a primera hora del matí la Pah de Barcelona posava en alerta a les veïnes, dotacions antiavalots dels mossos d’esquadra s’apostaven a la Gran Via a tocar del carrer Moianes, on des de fa temps resisteixen l’Antonio i el seu fill menor d’edat a un desnonament que finalment avui s’ha executat amb ordre judicial i violència policial i que hem pogut seguir per xarxes socials i vídeo en directe tant a fora al carrer, com a dins de l’habitatge

L’Antonio és un d’aquells veïns que no va poder pagar el lloguer d’un habitatge digne per a la seva família i es va veure obligat a buscar una solució. Prescindir de la cèdula d’habitabilitat que un pis li oferia i llogar un local als baixos del carrer Moianes numero 12, on local pel qual pagava 460 euros. Una quantitat però, que tampoc podia fer front amb les escassos 500 euros mensuals que ingressava.

Malgrat comptar amb un perfil econòmic i social de extrema vulnerabilitat i amb menor a càrrec, cap persona de l’Ajuntament s’ha presentat a mediar per evitar el desnonament, i des dels serveis socials de la ciutat tampoc s’ha ofert cap solució a una família que avui es troba al carrer desprès que una dotació de mossos d’esquadra escombres del portal a les activistes de la PAH, i rebentés la porta del local, ariet en mà, colpejant no només una porta sinó tots els drets que hi ha al seu darrera, dret a un habitatge, dret a la intimitat, dret a llum i aigua, dret dels menors a una llar, malgrat que ambdós hi estaven empadronats. Dins l’habitatge, s’hi havia quedat l’Antonio i altre companyes de la PAH que han estat trets pels mossos arrossegats fins al carrer. El d’avui no ha estat el primer ni l’úsic desnonament, son constants i silenciats. Una cinquantena se segueixen produint cada setmana a la ciutat segons la mateixa PAH. Fet que podem constatar amb el recent desnonament al carrer Gayarre que va patir l’Eva, embarassa de nou mesos  el passat 16 de juny, mentre portava el seu altre fill cap a l’escola. Un cop finalitzat el desnonament, la comitiva judicial i serraller han estat xiulats i escridassats per les veïnes mentre els mossos d’esquadra els protegien fins al taxi que esperava a la cantonada de la Gran Via.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *