Vaga de missatgeres a Deliveroo


Els i les “Riders” de l’empresa Deliveroo han convocat vaga per avui diumenge a partir de les 20’00 fins a les 00’00h. Prèviament, durant a terme un acte a les 18’00h al carrer Fontanella, davant del WMC.

La situació esclavista sota la fórmula de falsos autònoms que estan patint, ha provocat que Riders de Barcelona, però també de ciutats com València, Saragossa o Madrid, s’adhereixin a la vaga. Aquest fet, ha provocat diversos acomiadaments en tots els territoris fet que ha derivat en una nova convocatòria de vaga que s’iniciarà el proper dijous dia sis i que es mantindrà fins diumenge, el motiu en qüestió cas, a banda del reclam de drets laborals és la readmissió immediata de totes les persones acomiadades.

Finalment, aquest dimarts, hi haurà una trobada de tots els territoris per tal d’unificar lluites i organitzar una acció simultània pel dimecres dia 5. Des de la campanya de suport a les treballadores de Deliveroo es va crida a fer servir la consigna de “No compris, no venguis, no explotis” i l’etiqueta #DeliverooExplota a les xarxes socials des de les 18:00 a les 00:00 hores d’avui.

I es que les ja precàries condicions en les que es troben les treballadores de la coneguda app de distribució de menjar a domicili es veuen en perill, si l’empresa aconsegueix que se signi el nou contracte proposat, on desapareix la retribució mínima i només es cobra per comanda entregada, amb l’obligació de treballar més hores. Tot això sense garanties de cobrament en cas d’accident laboral, o en cas de robatori. La mateixa empresa, reconeix que per a ells això no és una feina, sinó un complement per a estudiants o una segona font d’ingressos. El cert però és que a la ciutat de Barcelona hi ha més de 120 persones que treballen, mai més ven dit, venent la seva força de treball, pedalant per fer arribar les comandes dels restaurants de menjar ràpid a les llars en menys de 30 minuts.

Estaríem parlant doncs, d’un nou cas on l’explotació laboral o de recursos que es vesteix amb la pell de xai de l’economia col·laborativa per a maximitzar els ingressos del propietari dels mitjans de producció mentre qui realment fa la feina a peu de carrer, competeix amb la resta de treballadores per aconseguir el màxim de serveis, comissions i diners.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *