Sants s’organitza per defensar el Referèndum del 1-O


El passat divendres a quarts de dotze del migdia va tenir lloc al Centre Social de Sants, la Roda de premsa convocada per a donar a conèixer la creació d’una plataforma local en defensa del Referèndum que la Generalitat ha convocat per al dia 1 d’octubre per preguntar als i les catalanes si “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”

En les darreres setmanes, s’han vingut reunint una cinquantena de persones de diverses entitats i partits del barri, via assemblea oberta al mateix Centre Social de Sants. Fruit d’aquestes trobades i posada en comú d’anàlisi es va veure la necessitat d’impulsar des del barri de manera transversal un organisme en defensa del referèndum. Conscients que aquesta crida a la participació, anava força més enllà dels Referèndums als que les veïnes han estat cridades en les darreres dècades, ja que aquest cop, és farà un exercici democràtic amb un estat en contra. Per tant, més enllà de la significació del vot, que cada entitat treballarà lliurement i per separat de la plataforma, es veia la necessitat de crear un espai en defensa del Referèndum com a millor mecanisme per a fer-lo extensiu al conjunt de la societat, i garantir que aquest es durà a terme, que no es permetrà ni cap reculada ni cap cop de l’Estat.

A la roda de premsa han comparegut en Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants Hostafrancs i la Bordeta i Jordi Falcó en nom del Centre Social de Sants, han fet lectura del manifest i de les 18 entitats que avui ja han signat el document.

Erill recorda que el 80% dels i les catalanes demanda aquest referèndum i que l’Estat s’ha negat a negociar-ne els termes, data i pregunta. I a posat sobre la taula la repressió patida pels responsables públics i càrrecs electes dels darrers mesos i l’amenaça de fer més extensa aquesta repressió al conjunt de persones que facin possible el referèndum, o l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

En el manifest les entitats signants es comprometen a sumar forces amb la resta d’entitats i persones per tal de promoure la participació en la jornada electoral del dia 1 d’octubre, amb independència del sentit del seu vot, per tal de garantir el dret a decidir de tothom. Així com instar a la mobilització en defensa del referèndum i de les persones que pateixin la repressió de l’estat per la seva feina per materialitzar-lo.

Les entitats inicialment signants son: Arran Sants, Assamblea groga de Sants, Barcelona en Comú de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, CUP-Capgirem de Sants, Casal Independetista de Sants “Jaume Compte”, Centre Social de Sants, CAL, Endavant (OSAN) a Sants, ERC-Sants, Federació d’Associacions,Entitats i Comissions d’Hostafrancs, Intersindical Alternativa de Catalunya, Omnium Cultural de Sants-Montjuïc, PDCat Sants, Podem Sants, Procés Constituent de Sants-Montjuïc, Sants Montjuïc per la Independència, Secretariat d’Entitats de Sants Hostafrancs i la Bordeta, i Stop Mare Mortum de Sants Hostafrancs i la Bordeta.

Un gruix d’entitats que dona una bona base de sortida i que preten sumar més entitats i sobretot més persones de cara a garantir que “l’1 d’octubre no falti cap vot”.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *