Operació bikini? ens la passem per la xona!


Juliol, calor, platja o piscina i cossos amb poca roba. Carn de canó per a campanyes publicitàries on el culte al cos, l’operació bikini o simplement models publicitàries lluint modelet a aparadors i marquesines, promocionat un cert tipus de figura i mesures corporals. Si cal, que sempre cal, retocs amb l’ordinador per buscar la perfecció dels cànons de bellesa imposats per la publicitat.

Fora aquella arruga, llavi més gruixut, nas més estilitzat, cintura una mica més prima, dues talles més de sostenidor i fora borrisol d’allà on sigui. La realitat no existeix i els models a seguir per tant tampoc, uns simple il·lusió òptica a la qual només s’hi pot arribar vestint els models que les multinacionals de la moda, i les clíniques estètiques ens financen generosament per poder pagar silicona o retirada de greixos en còmodes plaços. Per a aquelles que no puguin pagar tractaments, sempre poden fer tractaments pal·liatius. Maquillatge, tractaments anti arrugues, cremes, tractaments de depilació làser, menjar cereals dels que aprimen, barretes de les que aprimen, batuts dels que aprimen, o passar gana de la que aprima. Tot molt normal en un sistema en el que l’arruga, el borrisol, la panxeta, i la cicatriu son sinònim de dona que no es cuida, deixada, bruta, i la naturalitat dels cossos esdevé excepció dins un mar de cares, cossos i nus estètics. 

Dins aquesta conjuntura l’esquerra independentista del barri treu els cossos no normatius al carrer, i ho fa a les portes d’una clínica estètica del carrer de Sants, amb una posada en escena que rossa la performance. Uns cartells del cos nu d’una dona normal, substitueix el cos canònicament estètic de la publicitat dels seus vidres. Un segon cartell fa saber que “La pressió estètica ens la passem per la xona”, i finalment uns maniquins pintats amb lemes com “Prou pressió estètica” i “Prou feminicidis” ens fan recordar que la pressió estètica és una forma més de violència masclista, que té en la seva punta de l’iceberg els feminicidis. L’acció ha anat acompanyada d’una octaveta signada per Alerta Solidària, Arran, COS, CUP, Endavant i el SEPC on es recorda que “Les dones no som ni objectes ni mercaderies”.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *