La Diada i el referèndum al barri, surten al carrer


El curs escolar, laboral i polític comença al setembre, i l’informatiu repren el ritme mica en mica. Certament enguany l’inici de curs polític i per tant informatiu comença a un nivell molt alt. Com ja és habitual principi de setembre és sinònim de mobilitzacions i actes als carrers a l’entorn de la diada nacional a Catalunya, i enguany això va acompanyat de la dinàmica institucional del Referèndum que el dia 1 d’octubre s’ha de realitzar a Catalunya. Així que cronològicament tindrem un seguit d’actes i activitats que ara us detallem.

D’una banda tenim l’acte de l’esquerra indepnendetista de Sants el dia 10 de setembre al matí, on la regidora de la CUP-Capgirem Barcelona Maria Rovira, la militant d’Endavant Maria Colera i una militant d’Arran faran els parlaments de l’acte habitual de la diada del Casal Jaume Compte a les 12:30 al carrer Muntadas, desprès dels parlaments hi haurà dinar popular amb opció vegana i celíaca, i a mitja tarda, un edició del bingo musical. En cavat serà el torn de la Marxa de Torxes, impulsada per Sants Montjuïc per la Independència i que aplega suports de moltes entitats del barri. Enguany la sortida és des de la plaça Bonet i Muixí i l’acte final al parc de l’Espanya Industrial.

Però, tal i com ja hem dit, la diada porta lligada la campanya del referèdum i és per aixó que des de la plataforma veïnal Sants Montjuïc pel Referèndum han fet crida a mobilitzar-se a les 19:00 del dia que el govern central suspengui la llei del referèndum.

A petita escala, les primeres agressions a l’independetisme no s’han fet esperar, aquesta nit, han arrencat cartells i el pany del casal independetista del barri ha estat siliconat, per evitar-ne un ús habitual i intentar destorbar la campanya pel Sí. En certa manera la campanya del No, que a Constantí vigila impremptes com fa 40 anys, a Sants vol impedir que les partidàries del referèndum puguin fer campanya.

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *