Crispetes davant del televisor


Sobre el vídeo de #Podemos de les #Crispetes, algunes consideracions.

A qui va dirigit aquest missatge? Essencialment a homes de classe mitja, als quals no tenen cap intenció de fer res per fer canviar les coses, però que ja els sembla bé que altres les facin. Motiu pel qual, ell com a home de classe mitja està disposat a posar-hi diners (sempre a retornar), sense cap risc ni aportació desinteressada al projecte polític.

Com arribem a aquesta conclusió? Bàsicament, perquè seria absurd pensar que una dona racialitzada amb persones a càrrec, pot tenir temps per mirar partits de tenis davant de la TV amb un bol de crispetes, o pensar que aquesta mateixa persona a més a més pot tenir diners per a deixar a un partit on els sous de gran part dels seus electes son “limitats a 1965 €”.

Més enllà de a qui va adreçat el missatge, tenim el missatge. Demanar diners (a préstec) per a finançar una campanya, sense lligams amb la banca. Un fet però, que no exclou que els partits amb qui treballen i els marquen la pauta, si que tinguin problemes reals amb els deutes a la banca, com ara ICV amb més de 12’5M d’€ de deute amb bancs com CaixaBank o Banc de Sabadell. Un deute de 2015 i que si han sufragat és en part al blanqueig polític que formacions com Podemos li han ofert, si fa no fa com el que ara el PSC li està fent als hereus (dels deutors) d’Unió.

Com donen el missatge? En la línia de ni DUI ni 155, i de jo estic per sobre del bé i del mal. Hi ha un relat on la teva gent és simple espectadora d’una situació, i a més a més a distància, des de la TV; amb una butaca, sol, malgrat tenir una altra butaca al costat; amb l’antiga bici amb la que potser algun dia vas fer esport en segon pla, amb un maldestre ús de l’energia (posar un llum darrer de la TV encesa!). Ignorant el fet que mentre potser alguns es passaven la pilota (de govern a govern), els carrers de Catalunya han viscut una fase mobilitzadora importantíssima, amb manifestacions, una jornada de Referèndum amb la participació de més de 2 milions de persones, malgrat l’actuació policial amb més de 1000 ferides, la vaga general més bèstia dels darrers 30 anys en termes d’aturada de producció i impacte econòmic, i una jornada de control del territori que el va paralitzar de punta a punta només amb els cossos de la gent.

Malgrat semblar un toma i daca en termes d’igualtat però, hem vist com fruit d’aquest partit de tennis, mig govern anava a l’exili i l’altre meitat a la presó, 700 alcaldes i alcaldesses amenaçades,  les institucions d’autogovern dissoltes, més d’un centenar d’agressions de caràcter ultra als nostres carrers, mentre alguns s’ho miraven, bol de crispetes en ma, com si la cosa no anés amb ells.

Finalment et diuen que ja han tornat més de 6 milions d’euros de micro crèdits. I és queden tant amples. 6 milions d’euros gastats en propaganda electoral! Però… això no anava de fer les coses de manera diferent? Amb feina militant i intel·lectual col·lectiu, participant, encartellant, etc… Repeteixo 6 milions d’euros en campanyes electorals, només amb micro crèdits!, sense saber quines altres partides de fons propis han gastat. Com diuen ells i elles, “igualito que otros partidos”.

I per rematar-ho, acabem amb el final èpic. La pilota surt de la TV i la recull sense deixar anar ni el bol de #Crispetes! Tot mirant la paret, recorda que de jove, ell també jugava a tennis, un esport individual en la majoria de vegades, al qual les classes populars hi tenen accés restringit per motius classistes.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *