CDR Sants, carta de presentació 1


Avui, dia 26 ha estat el dia escollit per fer una posada de llarg del Comitè de Defensa de la República (CDR) al barri. Desprès de setmanes de mobilitzacions a toc de xiulet, on les entitats, partits i sindicats eren els que cridaven a la mobilització i el CDR se la feia seva, avui tocava un punt de calma i ser al barri per a fer barri.

Les darreres assemblees del CDR a Can Batlló i Plaça de Sants van ser on es va treballar la jornada d’avui. Una jornada que ha perillat per la denegació de permisos per part de l’Ajuntament però que ha tirat endavant, perquè “en un país on la República és il·legal i ho seguirem defensat, la manca de permisos municipals, no ens poden aturar un dia com el d’avui”, ens comentava una veïna mentre pintava el mural del passatge Fructuós Gelabert.

Un mural que, vist i no vist, ha estat pintat en poc més d’una hora, moltes mans i pinzells, una curta escala i un parell d’artistes que esbós en mà, han plantejat la silueta del barri, logo del CDR i una imponent estelelada. 

Mentre es feien els darrers retocs de color i s’hi afegia el lema “Fem República”, a l’altre costat del passatge, la comissió de cuina començava a treballar les paelles, i entre uns i altres, les titelles entretenen la mainada degudament adoctrinada, en valors de respecte a la natura i contra l’especulació immobiliària.

A migdia, l’acte formal de presentació, amb gent de totes les comissions de treball i un públic entregat a aplaudir les companyes que arengaven la defensa de la República. Just abans de dinar, actuació musical de Tendur, i havent dinat, de la “Abdomiable gallina nauseabunda”, que desprès d’amenaçar en fer un concert avorrit, ha despertat l’ànima punk del seu nou disc per arrencar aplaudiments desprès de cada cançó.

Ja per cloure, el bingo musical, ha fet gaudir a la quarantena de persones que han resistit tota la jornada, obsequis per a línia i bingo mentre cafès i ratafies ajudaven a passar la fresca que a quarts de sis, era més que evident.

Al cap del dia més de 200 persones han participat de les activitats i han ajudat a cohesionar un nou espai de treball al barri, que les darreres setmanes només ha pogut trobar-se per a confrontar i lluitar, i al que li escau igual de bé, lluitar i confrontar de viure i divertir-se.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un comentari a “CDR Sants, carta de presentació