El Partit Popular demana sis anys de presó per a sis militants d’Arran per l’acció davant la seva seu


Els fets es remunten al març d’enguany, quan l’organització juvenil de l’esquerra independentista va protestar a les portes de la seu del Partit Popular. Fruit d’aquella protesta i la campanya mediàtica de criminalització diverses militants de l’organització han rebut citacions judicials, amb peticions de fins a 6 anys de presó. Una d’elles veïna del barri. Per aquest motiu li hem demanat a l’Ander -militant d’Arran Sants-, que ens expliqui el cas.

El Partit Popular Català demana sis anys de presó per uns fets que consideren com a “molt greus”. Com a resposta, l’organització juvenil independentista ha protestat davant la Delegación del Gobierno a Barcelona estripant l’auto judicial.

A l’auto es detallen els càrrecs dels quals són acusats. Desordres públics i danys a la propietat privada amb agreujant de motivació ideològica, que sumen una pena de tres anys. A aquest, es suma un altre càrrec de violació de domicili de persona jurídica, penat també aquest amb tres anys de presó. A més a més, els populars demanen per als sis encausats una ordre d’allunyament de 25 de la seva seu durant cinc anys.

Un cop coneguda l’acusació, l’organització juvenil ha convocat una roda de premsa on hi ha participat Mar Ampurdanés, portaveu d’Arran, i Maria Sirvent, segona a les llistes de la CUP a les eleccions del 21D. Han defensat l’acció i han titllat el PP de “violent i feixista”. Un cop acabades les declaracions, un grup de militants han estripat davant les càmeres  l’auto del jutge. L’acte ha congregat una quarantena de persones, la majoria militants d’Arran, així com militants coneguts de la CUP , que ha donat un suport explícit i total a les encausades i a tota l’organització, això com a les seves accions.

En Marc P., una de les persones encausades i veí de Sants, diu que està “tranquil, perquè segur que l’acusació no prosperarà i tot acabarà amb una multa, com sempre”. El jove de divuit anys, quan és preguntat sobre si està sorprès per la petició de presó, comenta “sempre és igual, intenten fer-nos por, però no ho aconsegueixen”.

Els fets es van produir el passat 27 de març i s’emmarquen dins la campanya “l’organització és la clau de la victòria”, creada per a defensar el referèndum de l’1 d’octubre i la independència. No fou l’única acció de la campanya, en la qual també s’encadenaren a la Borsa de Barcelona, van parar i pintar un bus turístic o van protestar amb fum i confeti al port de Palma, entre d’altres.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *