El Terra d’Escudella és el restaurant més ben valorat lingüísticament dels Països Catalans


L’establiment és el que registra més bones puntuacions a la CatalÀPP, una aplicació creada per la Plataforma per la Llengua perquè els clients puguin valorar l’atenció lingüística rebuda als establiments de tots els territoris de parla catalana. Amb aquest reconeixement, podrà lluir un distintiu que el reconeix com a establiment ben valorat durant la campanya 2017-2018.

En la roda de premsa conjunta de presentació dels adhesius celebrada el dimecres 13 de desembre precisament al restaurant, Pau Canela va detallar que el seu establiment sempre ofereix el servei en català. «Tenim la carta en català, i també en altres llengües, però és la primera que donem a qui arriba aquí perquè sàpiga que tenim una llengua i una cultura pròpia».

I és que l’elecció del restaurant del carrer Premià no és casual. El personal té unes pautes d’atenció de qualitat entre les quals s’hi inclou una atenció lingüística inclusiva: es manté el català sempre que no hi hagi problemes de comprensió, així s’aconsegueix tractar de manera propera i sense distincions a persones d’origens molt diferents, no discriminant-los per la seva procedència.

Altres establiments que encapçalen el rànquing dels més ben valorats per la CatalApp són els supermercats Bonpreu (que també van participar de la roda de premsa), els Cinemes Texas i la Fàbrica Moritz de Barcelona, el restaurant Les Voltes de Girona, el Centre Social Bar-Terra de València o la Tertúlia Cafè Teatre de Palma. En els primers 8 mesos de funcionament, la CatalApp ja suma 43.000 descàrregues i 8.600 usuaris actius en aquests moments. Aquests han fet més de 35.000 valoracions en 27.000 establiments diferents. El 68% dels usuaris que han expressat la seva opinió ha puntuat positivament els establiments.

Tot i això, la CatalApp també ha permès conèixer quines empreses van mancades de sensibilitat lingüística. A aquestes, l’ONG del català els oferirà la seva dilatada experiència per trobar maneres d’ajudar-los, com poden ser cursos de sensibilització i gestió lingüística a l’espai laboral. Aquest oferiment pretén propiciar un treball conjunt amb l’objectiu de revertir aquestes males valoracions i propiciar un canvi en la seva responsabilitat legal, corporativa i social.

“La Plataforma per la Llengua també treballa perquè aquelles empreses que sistemàticament vulneren els drets dels catalanoparlants canviïn de manera de procedir. Volem ajudar a eliminar la discriminació lingüística del nostre país”, va expressar Òscar Escuder en la seva intervenció davant dels mitjans al restaurant de Sants.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *