Totes som antifeixistes: el documental


El passat mes de novembre 6 persones van ser jutjades acusades d’agredir un grup de feixistes el 12 d’octubre de 2013, als carrers del barri. Entre el grup de feixistes, hi havia reconeguts militants ultres, que tornaven dels actes del “dia de la hispanitat” que anualment s’organitzen a Montjuïc, des de que la pressió popular i la lluita antifeixista els va fer fora de la plaça dels Països Catalans.

Un grup d’ultres, a qui els atestats policials defineixen com a “un grup de joves que prenien unes consumicions a una terrassa d’un bar, després d’assistir a un acte a la muntanya de Montjuïc”, tot i que en aquell acte es fessin crides a “derramar sangre” contra la independència de Catalunya, o es demanava perseguir les migrades que creuen la tanca criminal de Melilla.

És per aquest motiu que la productora Metromunster, ha elaborat un documental anomenat “Cultura d’odi i legitima defensa, 12 d’octubre” un documental que reflexiona sobre la data en que es commemora la descoberta i colonització del continent americà que va significar el genocidi dels pobles originaris. En aquesta diada és fa més evident que cap altre dia que l’espanyolisme és una ideologia que empara el racisme i la cultura de l’odi. Les celebracions espanyolistes, ja siguin partits de la selecció estatal o diades com la del 12 d’octubre, serveixen perquè racistes, nostàlgics del franquisme i ultradretans de tot tipus surtin al carrer a propugnar el seu discurs de l’odi i la violència.

El documental, entoma el repte de reflexionar sobre la legitimitat de l’acció directa per fer front al feixisme. Quatre anys després dels fets, les sis encausades s’afronten a 17 anys de presó tot i la nul·la gravetat de les lesions denunciades. La fiscalia de delictes d’odi aplica a les antifeixistes l’agreujant de delicte d’odi, pensat per protegir col·lectius vulnerables, convertint un grup de feixistes violents en un col·lectiu mereixedor de protecció.

El documental, serà projectat divendres a les 20:00 al casal independentista de Sants amb la presència de gent del grup de suport i creadors del documental

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *