Sants es mou pels presos polítics


3 mesos exactes, 16 d’octubre- 16 de gener. Amb tots els dies i totes les seves nits, amb la de Nadal, el dinar de Sant Esteve, la nit de Cap d’any, la tarda del dia 5 de cavalcada i el matí de reis, dies que els Jordis, en Cuixart i en Sànchez, han passat a la presó, de manera preventiva, a l’espera de no desesperar.

Segons centenars de juristes, els motius que els mantenen presos s’allunya de qualsevol lògica legal, i només pot tenir interpretació en clau política i de venjança per part d’un estat que havent perdut el control del territori, va buscar els caps de turc necessaris per a tallar d’arrel, la protesta independentista.

Va ser en motiu aquests tres mesos que Òmnium Cultural va convocar a manifestar-se davant dels Ajuntaments del país. En el cas de Barcelona però la convocatòria prenia l’esperit CDR, i convocava a fer columnes des dels barris per a trobar-se Tribunal Superior
de Justícia de Catalunya

Des del barri, el punt de les 18:00 hores era el moment de sortida de la plaça de Sants per fer camí, i trobar-se amb la gent que venint de Sant Antoni, Les Corts i Eixample farien cap, direcció a la convocatòria central. El CDR també havia fet crida a la participació.

Al llarg del recorregut, milers de persones, criden consignes en favor de la llibertat dels presos polítics i pel retorn del govern a l’exili. Una riuada de gent que arribant al punt final resta en silenci i escola les consignes que demanen que l’estat Espanyol respecti la voluntat dels i les catalanes, que volen deixar de ser-li súbdits.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *