Comença la temporada de calçots, La petita 2018


Comença l’any, i la majoria de caps de setmana, alguna plaça o carrer del nostre barri fa olor a calçot. Una tradició -les calçotades populars- que devem al nostre barri i a la ciutat, als Casals independentistes que fa 30 anys van apostar per menjar cebes al mig de la plaça de Sants, tot esperant que en un futur, fos una tendència entre gent amb ulleres de pasta i barbes frondoses.

Si al barri, parlem de calçotada, així en singular. Tenim clar que parlem de la calçotada del Casal Independentista, una festa majúscula que el primer diumenge del mes de març omple el parc de l’Espanya Industrial amb entre 600 i 700 racions (segons l’any). Una festa tant gran que dificulta que les organitzadores tinguin espai propi per a fer festa. És per això que des de fa 3 anys, el Casal organitza “La Petita”, una calçotada de petit format, i amb unes característiques diferents a les del mes de març. Li diuen petita, però donen de menjar a 200 persones… li diuen petita però hi ha barra lliure de menjar, li diuen petita però la fan en dissabte per si la cosa s’allarga… i és que aquest model de festa popular està pensat per a gaudir-la tant des de dins com des de fora. Major facilitat de muntatge (al carrer, just davant del local), amb la família (l’entitat compta amb 80-100 sòcies) però oberta al barri i qui vulgui comprar el tiquet. Un format que permet a l’organització asseure a taula a menjar casi al mateix temps que la resta de comensals, on el pica-pica, les amanides o truites de patata, la carn a la brasa i els calçots passen en safates i la gent s’autoserveix fins a rebentar de menjar.

Ens diuen que cap any han fet curt, i que la valoració de la majoria de la gent que hi participa sempre és molt bona, destacant les diferències amb la calçotada “gran”, i el bon ambient del dia, on a més de treballar, es gaudeix de la festa.

Els tiquets son a la venda al Casal (Carrer Munatdas 24 baixos), i afanyeu-vos, perquè a data d’avui ja només en queden la meitat dels 200 tiquets. Que no us passi com a Cap d’Any i us quedeu sense tiquet!

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *