Pluja de signatures per remunicipalitzar l’aigua 2


Amb l’objectiu d’assolir 15.000 signatures per impulsar la remunicipalització de l’aigua, una quarantena d’entitats del teixit social de la ciutat uneixen esforços sota el paraigües de aigua és vida.

Tot just fa un any, TV3 titulava “la batalla de l’aigua” un trenta minuts dedicat al projecte de remunicipalització de l’aigua a ciutats i pobles metropolitans, centrat en part en la ciutat de Terrassa. A casa nostra, la gestió de l’aigua recau en un 80% ens mans privades, mentre que a Europa aquesta xifra s’inverteix essent de gestió pública en un 80%. Una situació que la plataforma veïnal vol revertir impulsant aquesta recollida de signatures que obligui a l’Ajunatment a impulsar aquesta municipalització, i deixar de tractar l’aigua com una mercaderia amb la que fer benefici a costa de les veïnes.

La Iniciativa Ciutadana proposa l’aprovació d’una consulta a Barcelona amb la pregunta: “Vol vostè que la gestió de l’aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana”? I així instar al Ple Municipal de la ciutat a prendre les mesures necessàries per aconseguir la gestió d’un bé natural com com l’aigua de forma pública i amb control popular.

Des del passat 15 de desembre una centena llarga de fedatàries recullen les signatures fins al dia 15 de febrer, amb el suport de 25 locals físics on es pot anar a deixar la rubrica de suport a la iniciativa. Al barri, el centre social de Sants al carrer Olzinelles 30, l’Aula de l’aigua al carrer Rector Triadó 13, l’Economat de Jocs Florals 157 i les Cotxeres de Sants son punts oficials de recollida.

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “Pluja de signatures per remunicipalitzar l’aigua