La Burxa 216 ja és al carrer


Dia 2 de febrer i una vintena de locals del barri, ja tenen el seu feix de paper diari, del periòdic de comunicació popular de Sants i barris veïns. 3000 exemplars de distribució gratuïta que aquest mes te per tema central “La dictadura de la norma i la creació de la discapacitat”, i que tracta sobre la construcció social dels rols en el mon actual. La incapacitat de trobar grisos entre el blanc i el negre, sobretot en allò que cultural i històricament ens han imposat com a dual. Imposant una “dictadura de la normalitat”, i trencant la pròpia definició de diccionari de la paraula “normal”. Un primer article llarg que fa pensar en quin grau de normalitat tenim cadascuna de nosaltres i quanta anormalitat estem disposades a encaixar dins els nostres esquemes mentals. Aquesta mateixa peça ens obre tres nous escenaris, les problemàtiques associades a la diversitat funcional: la dependència, la integració laboral i la intersecció amb el gènere.

En aquesta edició 216 de la Burxa, l’editorial passa per Matrix per recordar-nos que fa 20 anys el moviment popular del barri va prendre la pastilla vermella que el va fer optar per la realitat enlloc de la vida de ficció dels mas media, fa 20 anys que la Burxa començava a caminar i aquest mes de maig preparen festa grossa.

A les opinions, com sempre cedir micro a entitats com “colze a colze” per denunciar la situació de les encausades del cas Pinyata, i l’hortet de la Farga, així com una reflexió personal sobre les emocions i els infants.

Pel que fa a l’actualitat, per segon mes consecutiu (i llarga vida a la col·laboració), SantsViu fa crònica del barri del mes anterior, i des de les redactores de la Burxa ens expliquen la batalla per aturar altre cop la pujada de preus del transport públic i el cas del Pol, jove d’Hostafrancs a qui demanen 4 anys de presó i 10.000€ de multa acusat d’atemptat a l’autoritat i lesions durant el desallotjament de “La Carboneria” del barri de Sant Antoni farà aviat 4 anys. El 21 de febrer va a judici i l’ABS anunciarà mobilitzacions de suport.

La crònica repressiva però, no s’acaba aquí, fa pocs dies que es va tenir constància de l’obertura de sumari judicial contra 8 persones a qui volen imputar per l’ocupació de les vies de l’AVE el passat 8 de novembre en el marc de la Vaga General convocada per la Intersindical amb el suport popular dels CDR i organitzacions anticapitalistes.

Al Racó històric, un apunt sobre els 35 anys de la inauguració de la plaça dels Països Catalans, i aquest espai com a metàfora del que van ser les places dures i aquells que les van fer construir.

La Laura (collita del 84), sembla que ja torna a arrelar al barri desprès d’anys fora del barri país i continent durant 10 anys. Si la voleu conèixer… llegiu les Vides de barri de la pàgina 9.

A la contraportada, la reivindicació de les veïnes del Camí de la Cadena a l’espera de ser re allotjades en uns pisos ja construïts mentre viuen en barraques. L’espera es fa llarga i dura, més quan des de Nadal els diuen que falten detalls. També a la contraportada, una opinió contundent sobre la prostitució i sobre com afrontar-ne el debat.

Podreu trobar la burxa en paper a La Call, Lleialtat Santsenca, al Koitton, Centre Social de Sants,  Residència d’avis placa Màlaga, Biblioteca Vapor Vell, Cotxeres de Sants, La Col, Ciutat invisible, FoBar, Kop de mà, Terra d’escudella, Bauxa, Castellers de Sants, Horta Alliberada, Can Vies, Casal Independentista Jaume Compte, Espai Basset, Bloc la Bordeta, Can Batlló i Casal de Joves de Sants.

I si no en queden o no en trobeu… la podeu consultar en línia clicant aquí

Bona lectura i a seguir burxant.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *