Prou agressions masclistes, caminant cap a la Vaga General de dones.


I per molt que sembli evident, les agressions masclistes, son a l’ordre del dia. I a diferència de la creença general, en la que l’agressor és algun desconegut, que t’assaltarà en un carrer fosc, tots els indicatius demostren que les agressions es donen en espais quotidians per part de coneguts de la víctima. Recentment el Casal Independentista de Sants, ha fet públic dos comunicats (1,2)en els quals posen de relleu aquesta situació. Dos persones que son conegudes, que han participat de les activitats de l’entitat o que fins i tot han participat de les seves reunions, han protagonitzat dues agressions masclistes vers dones vinculades a la mateixa entitat. Desgraciadament, aquestes dues experiències a ven segur no son les dues úniques que es deuen haver produït, ni al si de l’entitat ni fora d’ella. Les agressions masclistes dins els propis moviments socials i de transformació, no estan exempts d’aquesta xacra.

Una societat travessada pels valors patriarcals i alimentada per un masclisme social, als mitjans de comunicació i propaganda, per una classe política que proposa mesures cosmètiques però que oblida o obvia la necessitat d’anar a l’arrel del problema. Dotar de pressupostos els continguts escrits, anar més enllà de les condemnes simbòliques, legislar contra la discriminació, la doble escala salarial, trencar les lògiques de feminització de certes professions i masculinització d’altres (i per tant igualant la valorització d’unes i altres), garantir el dret al propi cos, i un llarg etcètera de mesures que, facin camí per a revertir un sistema de dominació que imposa doble explotació al conjunt de les dones treballadores.

És així, en aquest context de màxima pressió sobre les dones, però alhora dins un context de lluita i empoderament per revertir aquestes situacions que des de les organitzacions i col·lectius feministes s’està treballant des de fa temps en la materialització d’una vaga general de dones. Una convocatòria que serà real i efectiva el proper dia 8 de març. Amb la cobertura legal de diverses centrals sindicals de que així ho han comunicat, però, que neix i es treballa des del moviment feminista de base. L’experiència de l’anomenada “Vaga de totes”, ja va fer aquest plantejament en darreres diades feministes, i amb el temps ha anat quallant, fins a poder materialitzar aquesta convocatòria. Al barri, s’està organitzant un comitè de vaga per tal d’organitzar tant les tasques prèvies informatives, com les del mateix dia 8. Així com establir quins criteris de participàció han de tenir els homes en aquesta jornada de vaga en la que ni son, ni han de ser protagonistes. Fer vaga en suport a les dones, fer els serveis mínims si a la teva feina hi ha dones que fan vaga, garantir que les cures a les persones dependents es duguin a terme i participar dels grups d’homes que las barris s’hagin organitzat per a mostrar el suport a la vaga.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *