III Congrés de Sobirania Tecnològica. El SOBTEC 2


Barcelona viu al llarg de l’any un gran nombre de grans esdeveniments, però segurament, la fira del congrés del mòbil és una de les fites rellevants del calendari de congressistes, prostitutes, restauradors, hotelers i també, dels amants del mòbil i les noves tecnologies. 

Cada any aquesta fira ha estat envoltada d’algunes polèmiques pel que fa als seus continguts, sobre com les tecnologies mòbils estan darrera d’alguns conflictes pels recursos naturals com el coltan, sobre el paper dels grans empresaris hotelers i la manca de drets de les treballadores del sector -Les Kelly-, o les facilitats que tenen els i les congressistes per accedir gratuïtament als transports públics mentre a les veïnes se’ls apuja cada any els bitllets de transport. Fins i tot, la fira del mòbil ha estat darrerament un bon moment per a posar de relleu conflictes laborals com els dels i les treballadores de TMB que els darrers anys havien protagonitzat algunes vagues, aprofitant la repercussió de l’esdeveniment. Lluny queda ja el compromís polític de l’alcaldessa Colau amb el manifest de suport a la revolta de les escales… aquell que havia de trencar relacions amb les multinacionals del sector mentre seguissin precaritzant les seves plantilles de falsos autònoms.

Enguany la polèmica principal -mentre la resta de conflictes ja descrits segueixen sense resoldre’s- s’ha centrat en la visita del monarca espanyol, als actes institucionals i protocol·laris de la inauguració. Un monarca, Felip VI que no ha trepitjat Barcelona des que el passat 3 d’octubre fes el discurs legitimant la violència contra aquelles que van defensar urnes el dia 1 d’octubre i que obria la porta a la repressió judicial contra aquelles persones que el van fer possible. Altre cop els mossos van carregar a les portes del Palau de la música on ahir s’hi feia un dels sopars de gala, previ besamans de les autoritats que hi van anar a rebre pleitessia, ja sigui amb reverències o compartint-hi taula.

I en el marc de tot aquest circ, amb perdó pels professionals de l’acrobàcia, una ciutat viu al marge d’aquesta realitat i construeix alternatives.

Al nostre barri, el proper 3 de març s’hi durà a terme la tercera edició del SOBTEC, el congrès de sobirania tecnològica i que pretén ser un contrapunt i alternativa a una fira que genera a parts iguals beneficis empresarials i  explotació de persones i recursos.

L’edició d’enguany es trasllada a la Lleialtat Santsenca, i durant tot el dia es podrà participar a alguna de les 12 conferències programades. L’ètica dels robots a les xarxes, proveïdors de solucions lliures, intel·ligència artificial, la censura a la xarxa, el cooperativisme en plataforma, el blockchain, la gamificació crítica, el Net neutrality, llicències digitals, i “preparem-nos per la revolució”, seran alguns dels eixos de debat i treball.

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “III Congrés de Sobirania Tecnològica. El SOBTEC