El Grup d’Habitatge de Sants ocupa el Solvia del carrer de Sants


Durant el procés de nacionalització del deute bancari a l’estat espanyol, l’estat va injectar milers de milions a la banca per tal d’evitar-ne la caiguda. Uns diners que asseguraven que serien retornats més tard i que més tard van assumir que mai retornarien. Aquesta nacionalització del deute va generar un nou agent immobiliari, la Sareb. L’entitat que acumularia la gran borsa de pisos, edificis i propietats que la banca havia embargat fruit de la punxada de la bombolla immobiliària.

foto facilitada per @ghabitatgesants

La Sareb però, no gestiona directament aquesta cartera de propietats i subcontracta aquesta gestió a les mateixes entitats que van rescatar de la fallida bancària. Solvia, és una d’aquestes societats, i que està vinculada al negoci immobiliari del Banc de Sabadell (desprès d’absorbir el banco Guipuzcoano, caixa Penedès, banco Gallego, CAM, Mare Nostrum, entre d’altres).

Al districte, això afecta a moltes veïnes, algunes de les quals es troben entre l’espasa i la paret al no saber quin futur te el seu habitage, el seu sostre i el dels seus familiars. És per això que aquest matí, el grup d’habitatge de Sants conjuntament amb el sindicat de barri del Poble Sec ha entrat a la oficina del Banc de Sabadell del carrer de Sants numero 30, per tal de fer evident aquesta situació, i el cas de les families de l’Anais, Griselda, Jose Luis, Frank, Mari Angeles i Mariella, exigir un lloguer social i poder saber qui és el propietari de l’habitatge on viu el seu veí Jose Luis.

Al llarg del matí les etiquetes  #NoEmsFaranFora, #HabitatgePerATotes, #LaSarebEsNuestra, #LlogerSocialPels7 han estat presents a les xarxes socials .

A hores d’ara (15:14) la protesta continua en marxa amb una quinzena de persones i es fa crida a donar-hi suport des del carrer.

A les 20:00 del vespre una piulada al compte de tuiter del Sindicat de barri de Poble Sec, donava per finalitzada l’acció amb un compromís signat amb l’entitat.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *