Per un 8 de març feminista sense rebaixes


Per fer una vaga en clau feminista de motius en sobren, però si algú encara no ho te clar, pot consultar el fil de piulades del comitè de vaga feminista de Sants, i adonar-se que l’atur afecta més a les dones, que les feines a temps parcial afecten més a les dones, que la bretxa salarial és del 24%, que la diferència entre dones formades i responsabilitats està esbiaixada, que se segueix discriminats i acomiadant per embarassos, que no hi ha prestacions socials per a cures, ni es considera un bé social, i que per tant, les dones son mà d’obra gratuïta en educació, sanitat i serveis socials. Recordar que més enllà dels feminicidis, hi ha altres i moltes formes de violència, social, institucional i sistemàtica. Mentre la justícia mira a un altre costat, i desempara a les víctimes. La pobresa colpeja sobre manera a les dones, especialment si son migrades o viuen la seva sexualitat fora de la heteronormativitat. I perquè son les dones les que decideixen on, quan i amb qui, es volen relacionar. Més enllà del comitè de vaga, el nucli local d’Endavant a Sants, també ha obert un fil de piulades amb textos, àudios i vídeos de formació feminista.

I com que de motius en sobren, al barri s’ha organitzat un comitè de vaga, que ha planificat piquets informatius previs i un seguit d’activitats per al dia 8 de març. De 7 del matí al vespre podeu encadenar activitats. Des del cafè matinal de Can Batlló, a l’esmorzar de plaça de Sants a les 9. Vermut a plaça Espanya a mig matí, dinar a Can Batlló i sortida cap a la manifestació en columna des del barri per afegir-se a les mobilitzacions centrals a les 18:30.

I Sants serà un més de la cinquantena de punts marcats al mapa dels Països Catalans on, les dones s’han organitzat per a defensar els seus drets, es mobilitzaran i faran vaga.

Des de l’esquerra independentista, es convoca a la vaga feminista, tant des de l’àmbit sindical, on la COS exigeix en el seu comunicat:

• Repartiment del treball que implica una reducció de la jornada laboral a 35 hores sense pèrdua salarial.
• Socialització dels beneficis i de la riquesa.
• Socialització de les tasques tradicionalment assignades a les dones i que ens condemna a dobles jornades i a una inserció laboral devaluada, de menors salaris amb les conseqüències de pensions i prestacions insuficients.
• Posar fi a les discriminacions en l’accés del mercat de treball pel fet de ser dones. 

Per la seva banda Endavant (OSAN), ressalta les desigualtats que genera el patriarcat, la feminització de la pobresa i la violència masclista, és per això que afirmen que “El feminisme no és una qüestió de rebaixes, els nostres drets i les nostres vides valen més que 2 hores de vaga.”

Des d’Arran es fa emfàsi en com el patriarcat afecta a les joves. Davant els bavosos, o quan son tractades com a objecte de consum. I on s’aposta per l’autodefensa feminista.

La CUP, fa una crida a municipalitzar els serveis de cures, “deixar de posar al centre el mercat i posar-hi la vida.” , “Des de la CUP seguim compromeses per la construcció d’uns Municipis Feministes que ens permetin garantir les condicions de vida de les dones”, i acaben dient que “Les feministes no tenim por de la desobediència com a pràctica política, ja que forma part de la nostra història i les nostres conquestes. Davant un sistema, unes institucions i unes lleis pensades per mantenir el privilegi dels homes blancs, heterosexuals i burgesos, mantindrem viva la flama de totes les lluitadores passades, perquè en som hereves i ens devem a elles.”

Pel que fa a Alerta Solidària, recordar que en tota vaga cal tenir present els nostres drets i tenir clar que quan hi ha lluita hi ha repressió i que davant la repressió, cal estar organitzades per a fer-hi front. En les darreres 4 vagues generals han estat detingudes 242 persones segons la pròpia organització antirepressiva. L’organització i la lluita ha fet possible demostrar que en la majoria de casos, les denúncies han estat un clar atac al dret a vaga , resultant absoltes les persones imputades. Cal doncs preveure que en un escenari de Vaga general, aquesta pressió policial és pugui reproduir demà. Davant d’aquesta possibilitat Alerta Solidària facilita alguns consells de seguretat i contra abusos sexistes (1, 2)

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *