A La Bordeta es fabriquen armes de guerra 2


“Una arma no és només una pistola o una bomba, és tot allò que s’utilitza per matar. El software d’un míssil també és una arma” diu l’activista Esnault de la campanya Banca Armada.

Aquesta afirmació la trobem dins un article que el diari Público va publicar el 2017 per posar sobre la taula el paper de la Banca en el finançament de les empreses del complex industrial-militar. Espanya és el setè país del món en exportació d’armes de guerra.

Ja amb aquest article podríem adonar-nos-en que els bancs de matriu estatal BBVA i Santander, son dos de les grans corporacions bancàries que inverteixen el seu capital en el negoci de la guerra. 8 caixers del BBVA als barris de Sants, esdevenen 8 oficines de finançament de la guerra. El BBVA te invertits més de 2700 Milions d’euros en aquests negocis. Les 6 oficines de finançament de la guerra que te el Banc Santader als nostres barris, li facilita aportar els 1500 milions d’euros que aquesta entitat hi te invertit en el negoci de la guerra. A la llista d’inversors, no només hi ha bancs. La multinacional Acciona i l’entremat d’empreses industrials SEPI hi son en tercera i quarta posició amb inversions superiors als 350 milions d’euros. La Banca March, que desprès de tancar l’oficina del carrer Nicaragua, ja no te cap sucursal al barri, és el cinquè de la llista amb 223 milions d’euros. Bankia amb 180 milions, Caixa Bank amb 87 milions, popular amb 82 milions, Sabadell 51 milions i Bankinter amb 48 milions, tanquen el llistat d’inversions i compten amb dotzenes d’oficines als nostres barris des de les quals, finançar amb els dipòsits dels seus estalviadors el negoci de la guerra.

Fins ara però, us hem detallat qui finança aquestes guerres, però és que a més a més, al barri de la Bordeta hi ha l’empresa responsable de la fabricació del làser per a aviació militar AM 400. Faro Spain, te la seva seu a la Gran Via de les Corts Catalanes 133 8C. Una informació publicada recentment pel Centre Delàs, d’estudis per la Pau, en el seu mapa interactiu de la industria militar espanyola.

Aquesta empresa estaria al darrera del desenvolupament d’un làser d’us militar per a protegir els avions d’atacs de míssils aire-aire o terra-aire, guiats per infrarojos. Aquest làser però, no te per objecte protegir avions civils de transport en zones de conflicte, sinó que ha estat pensat i dissenyat per a ser muntat en l’avió militar AM 400 de transport, i aquest avió va equipat amb armament d’atac. És doncs, una eina defensiva per a poder matar més i millor. És doncs, aquest làser una arma de guerra, si seguim la lògica que descriu Esnault, l’activista de Banca armada.

El mapa de la indústria militar ens detalla que a Barcelona hi ha 8 empreses de la indústria militar, i més de 30 arreu dels Països Catalans. La concentració més gran d’empreses de la indústria militar està com no, a la Comunitat de Madrid, en nombre de 106. En total 227 empreses formen part d’aquest lobby industrial que a diferència dels pressupostos socials, veu incrementar anualment els seus pressupostos i partides d’inversió pública.

 

Tinguem clar llavors, que quan veiem la guerra tranquil·lament des del televisor, tenim al costat de casa empreses que les fan possible, tinguem clar també que tenim les eines perquè això deixi de passar. N’hi ha prou en retirar els nostres estalvis, d’aquelles entitats que inverteixen els seus dipòsits en la industria militar.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “A La Bordeta es fabriquen armes de guerra

  • Jaume Mercader

    “Ja amb aquest article ens podríem adonar que els bancs de matriu estatal BBVA i Santander, son dos de les grans corporacions bancàries que inverteixen el seu capital en el negoci de la guerra, 8 caixers del BBVA als barris de Sants son per tant, 8 oficines de finançament de la guerra.”

    Sento dir-ho, però malgrat la informació em sembla molt útil, tot l’article està molt mal redactat. Accents diacrítics, comes entre subjecte i predicat, redundàncies contínues… Costa d’entendre.

    Gràcies per mantenir-nos informats, això sí.