Els CDR de Barcelona donen un toc d’atenció als partits independentistes


Ja fa massa que dura la broma, podríem molt ven bé dir, si no fos que no només, no fa gràcia, sinó que hi ha molta gent que està patint. El primer d’octubre milers de persones es van organitzar al voltant dels insipients Comitès de Defensa del Referèndum per garantir la materialització del dret a vot del màxim nombre de persones, van mal dormir dins les escoles, van aguantar pluja de matinada i hores d’esgotament en el millor dels casos. En d’altres la pluja de cops, el dolor i la ràbia de veure com la força de la violència policial, arrencava escola a escola, urnes, sobres i butlletes de votació i milers d’il·lusions.

D’ençà del llunyà 1 d’octubre, els estira i arronsa entre partits del Govern, entre Generalitat i Estat, i les pressions de l’IBEX, així com la determinació popular en forma de vaga general massiva el dia 3 d’octubre, finalment impossibilitat aturar l’aplicació de l’article 155, i Puigdemont obligat per la pressió popular a proclamar la República i desatendre-la l’endemà per la por a repressió de l’Estat.

I desprès van venir les eleccions imposades, i un resultat que a priori reforçava la República, derrotava el 155 i obria les portes a materialitzar la voluntat popular. No obstant, seguim sense Govern i la llista de represaliades va en augment, 4 presos, 2 persones exiliades, centenars de càrrecs electes imputades, centenars de funcionaries cessades, i aprofitant l’avinentesa també s’han endut per davant tuitaires, mecànics, mestres, cantants de rap i pallassos.

Ara tothom està pendent de la formació d’un nou Govern, mentre que el que ens havien assegurat és que restituirien el Govern.

Ara tothom pendent de recuperar autonomisme, quan havíem declarat una República.

Ara tothom pendent de l’advocat de torn, quan havíem vingut a desobeir.

I és en aquest esperit que els CDR fan pública avui, una carta on recorden la seva tasca l’1 d’octubre, els motius pels que van lluitar i en conseqüència les demanes de materialització de les polítiques aprovades al Parlament. Ja siguin les lleis tombades del Tribunal Constitucional, ja sigui la materialització i desplegament de la República.

Exigint l’obertura del Procés Constituent, i posant en valor la feina feta pels CDR, que es reclamen agent polític a tenir en compte en el futur de la República.

Al final de la carta, els CDR emplacen directament als partits.

Nosaltres estem preparats i preparades. I Vosaltres?

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *