El barri reacciona a la repressió 2


En els darrers dos dies, l’empresonament del candidat a la Generalitat Turull, la ex presidenta del Parlament Forcadell, així com els diputats i diputades Bassa, Rull, Romeva, i l’anunci d’exili de la diputada Rovira, s’han sumat a la negativa judicial a la posada en llibertat del ja ex conseller Forn. A això cal sumar l’increment de la repressió d’ahir. El President Puigdemont va ser detingut a Alemanya quan havia creuat la frontera amb Dinamarca en el seu viatge de tornada des de Finlàndia a Bèlgica. Aquest últim ha estat empresonat a un penal alemany mentre no passa a disposició judicial on haurà d’afrontar l’euro ordre emesa per la fiscalia espanyola.

És en aquest context que la resposta popular s’ha llençat als carrers a mostrar el seu rebuig a aquests empresonaments i detencions.

El mateix divendres, quan encara no se sabia que les diputades serien empresonades, des dels CDR i l’Assemblea Nacional catalana es van proposar mobilitzacions. Certament, els auguris eren dolents i es van confirmar. L’exili de Marta rebia el suport de la CUP del districte, com a eina necessària per a combatre l’estat feixista, el CDR feia crida a participar a la concentració de la delegació del govern. Les veïnes van respondre, i durant hores el centre de la ciutat va quedar col·lapsat. Un cop més la violència als carrers la van posar els uniformats. Cops i càrregues a tort i a dret per evitar que la gent pogués, no ja arribar, sinó apropar-se a la Delegació del govern espanyol a Barcelona. Més de 10 persones van ser ferides a cops de porra, moltes d’elles amb cops en zones que els protocols d’actuació policial determinen com a ilegals, cops al cap i al pit, tant a solidaris com a periodistes que cobrien les mobilitzacions. A hores d’ara un noi d’Horta està pendent d’evolució de les ferides que li han fet perdre la visió de l’ull dret. 

La mobilització però, encara viuria un episodi major el diumenge. L’anunci de la detenció del president Puigdemont a mig matí, desencadenava els esdeveniments. Tant per les reaccions polítiques com per les crides a la mobilització. Un cop més els CDR emplacen a la gent a sortir al carrer, i fer-ho davant la Delegació del govern espanyol, mentre que l’ANC escollia l’edifici de la Unió Europea primer i el Consolat general d’Alemanya a Barcelona desprès, com a punt de denúncia. El fet que el Consolat estès buit, va fer retornar les mobilitzades cap al punt on els CDR estaven plantant batalla. I és que els desplegament dels mossos d’esquadra, tornava a evitar el pas de les manifestants a cop de porra i aixecant barricades de furgons policials per impedir el pas de les solidàries. A mida que passen les hores, més i més gent s’aplega al voltant de la Delegació del govern, i alguns recomptes xifren en entre 15000 i 20000 persones les aplegades als carrers de l’Eixample. És quan un cop més, la violència policial es fa més evident, i primer els cops de porra i desprès els intents d’atropellament amb furgons policials, obliga a les manifestants a l’autodefensa. Contenidors creuats als carrers per impedir l’atropellament i dificultar l’avenç de la violència policial a peu de carrer.

Malgrat tot, la nit es salda amb 70 persones ferides i una vintena de mossos d’esquadra lesionats (no sabem si per impactes o per desgast de canell) de les quals no tenim ni imatges ni testimonis, segons el Servei d’Emergències Mèdiques.

D’aquestes 70 ferides, un primer balanç ens fa saber que 15 d’aquestes son persones del barri, així com un dels 9 identificats també és veí de Sants.

Avui dia de reaccions el Centre Social de Sants ha emès una nota de premsa on “Cridem a la gent dels nostres barris a mobilitzar-se, a les entitats del país a manifestar-se, i als partits polítics catalans demòcrates, a tots, a crear un moviment popular que, en unes immediates eleccions assoleixi les majories necessàries per proclamar la República que nosaltres, el poble, defensarem” 

Des del Secretariat d’Entitats també s’ha emès un comunicat d’urgència on es rebutja la repressió, s’evidencia la manca de democràcia derivada del 155, i el suport a les mobilitzacions de resposta.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “El barri reacciona a la repressió