El camí escolar de Cal Maiol, una assignatura pendent


Fa setmanes que veiem que des del compte de tuiter de l’AMPA de Can Maiol, es fan repetides queixes respecte a la situació del camí escolar que delimita l’escola i en fa més segur el trajecte, senyalitza velocitats per a vehicles i urbanitza com a carrer de vianants el tram del carrer Sagunt que passa per davant l’escola.

El tram en línia discontinua requereix senyalització segons l’AMPA

La realitat però, és que ni el tram de vianants és respectat pels vehicles de motor, on sovint hi podem trobar vehicles aparcats sobre la vorera o transitant, ni l’existència d’una pilona, dissuadeix a aquells que saben que un cop trencada, poden fer us del tram de vianants per a càrregues i descàrregues comercials o particulars.

Des de l’AMPA demanen que la Guàrdia Urbana faci presència a les hores d’entrada i sortida de l’alumnat, per a dissuadir que les motos passin pel tram de vianants, així com per sancionar aquells vehicles aparcats a la vorera.

L’AMPA també es queixa d’un mal compartit amb altres escoles del barri, i és que el fet de tenir un tram de vianants davant l’escola, aquest s’utilitza per a passejar els gossos, i no sempre els seus propietaris en recullen els excrements. En conseqüència, molts matins el tram de davant l’escola encara resta brut dels passeigs d’animals de la nit anterior o del mateix matí. Tanmateix, la paperera de davant l’escola també hauria de buidar-se coincidint amb l’entrada i sortida de l’escola per evitar el desbordament i els mals olors dels excrements dels propietaris que si recullen les deposicions dels seus animals.

voreres estretes, intransitables.

Un fet que també preocupa és l’estretor de voreres dels carrers que accedeixen fins a l’escola. Aquests carrers, han d’estar senyalitzats de cara als vehicles. Unes voreres estretes, amb forats per l’arbrat i contenidors de runa d’un metre quadrat i quan no, vehicles sobre les voreres, fan que moltes vegades, cotxets infantils o famílies que van a peu, hagin de baixar a la calçada per poder anar cap a l’escola. Aquestes situacions, poden esdevenir un risc, quan els carres no estan degudament senyalitzats, i la pintura que fa anys advertia un camí escolar i límit de velocitat és ara una taca borrosa.

Aquesta manca de senyalització afecta sobretot a l’accés a l’escola des de la Bordeta.

Una taca de pintura recorda que algun dia es limitava velocitat

Davant de la poca atenció municipal han hagut de ser les pròpies famílies les que hagin hagut de pintar part del carrer, per fer evident que és un tram de camí escolar i que no es pot circular ni amb cotxe ni amb moto.

Esperem que l’administració progressi adequadament i a final de curs l’AMPA pugui pujar-li la nota. Ells no volen repetir un curs amb aquest problema.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *