Comandos de Tabarnia a Sants, el braç armat del 155 3


Els darrers dies s’han produït diversos incidents amb el vincle comú de l’espanyolisme més ranci. Si fa 3 dies, era aparentment una sola persona, la que causava danys al mural del CDR de Sants realitzat en memòria de l’1 d’octubre, i agredia a diverses persones. Aquesta nit, el comando de Tabarnia, comptava ja amb una vintena d’individus, perfectament organitzats, amb funcions concretes i objectius concrets, son per tant una organització pensada i estructurada per a dur a terme aquestes activitats delictives. No son fruit de cap espontaneïtat, ni res similar, son grups fanatitzats defensors de l’aplicació del 155, que es dediquen a causar danys, a amenaçar, i si cal, agredir qui els crida l’atenció. A més a més es dediquen a robar tot allò que els sembla que pot recordar i reivindicar la llibertat d’expressió, les campanyes contra l’empresonament i repressió política  que pateix el poble català d’ençà de l’1 d’octubre. Recordem que amb molts menys arguments, hi ha independentistes empresonades i exiliades, recordem que agressions menors a aquesta obren telenotícies, programes matinals, son titulars a portada i flaixos informatius a emissores estatals.

mural a les 8:00

Aquesta nit, el comando violent, s’ha passejat impunement pel barri sense que els mossos o guàrdia urbana hagi pogut identificar cap dels seus integrants. Segons explica un usuari de tuiter, un grup de 20 individus feia tasques de vigilància a la Bordeta, mentre un altre grup ha intentat arrencar la pancarta de Sant Medir (sense èxit), i arrencava i robava l’estelada que des de fa anys engalana la façana principal de l’edifici del carrer Olzinelles. Un cop consumat el robatori, el comando s’ha dirigit a carretera de Sants on ha malmès el mural per la República de Cotxeres.

El barri però, te llarga tradició de lluita antifeixista, i s’ha posat a l’alçada del moment. Des de primer hora del matí, des del Casal Independentista ja s’estaven fent gestions per a buscar una nova estelada gegant per a re decorar la façana de l’associació de veïns i veïnes de Sants, en paral·lel, algunes persones s’han apropat al mural de Cotxeres i l’han repintat a plena llum del dia.

mural a les 10:00

Ja a xarxes social, el degoteig de suports al centre social de Sants ha estat una constant al llarg del matí, si bé a primera hora era La Burxa qui donava la noticia, en pocs minuts l’assemblea groga, el mateix casal independentista, el restaurant Terra d’escudella, Endavant Sants, Arran Sants, la CUP i ERC del districte s’hi han afegit en pocs minuts amb mostres de suport. Ja a mig matí Omnium, Comuns, i PSC ampliaven la llista, més tard castellers de Sants, la Ciutat Invisible,  Negres tempestes, i Can Vies, mentre que part del PdCat ha estat el seu conseller qui s’ha pronunciat al respecte i tantes altres entitats. A hores d’ara no hem pogut localitzar cap mostra de suport a les entitats veïnal per part del Partido Popular i Ciudadanos del barri.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 comentaris a “Comandos de Tabarnia a Sants, el braç armat del 155