El director del Coromines adoctrina? 1


Avui dia 26 d’abril, hi havia convocada una vaga estudiantil per part del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Una convocatòria que reivindica la rebaixa d’un 30% de les taxes universitàries, l’aturada del pla Bolonya i l’anomenat 3+2 que ha fet pujar un 143% el preu dels estudis. Tot això dins una dinàmica de retallades cap a l’educació pública i la major presència privada dins les universitats.

El moviment estudiantil però, no resta aliè a allò que passa als carrers i a les institucions i recorda que l’educació no pot ser lliure mentre no ho sigui el nostre poble. La primavera valenciana primer, i l’aprovació del 155 a Catalunya i les vagues generals del 3O i 8N, han estat una clara mostra del compromís de l’estudiantat amb la situació del país.

És per això que des del SEPC fan crida a la mobilització “Per construir una República que atengui a les necessitats de les classes populars del poble català i on l’educació en formi un paper elemental.Perquè defensar la República ha de voler dir defensar la pública, i la pública és en català, són les dones, són recursos i som nosaltres. La pública és aquella que defensa i aposta pel català a les aules com a llengua cohesionadora. La pública és aquella que aposta per un sistema coeducatiu que fomenti la participació de les dones i no ens oblidi a la història. La pública és aquella que disposa de tots els recursos suficients per garantir una educació de qualitat. La pública és la que no ens expulsa de les aules.”

Aquesta convocatòria de Vaga estudiantil, sembla que no ha sentat gaire bé al director de l’Institut Joan Coromines de La Bordeta, que ahir es va encarregar d’enviar un correu a totes les families i professors del centre, per tal de trencar el dret a vaga. Aquest correu alerta a les famílies i professorat que la vaga es fa contra el “democràtic article 155 aprovat pel Senat espanyol”, i que per tant és “una vaga política”. I més tard per tal de desacreditar els convocants de la vaga, diu que aquesta es porta a terme per a “perdre hores de classe”.

Javier Marsà Valdovinos, actual director del centre i des de fa més 20 anys, és també l’autor d’una carta al director al diari La Vanguàrdia (pàgina 25 del 29 de desembre de 2015) on criticava l’aparició d’estelades al Palau de Música, durant el concert de Sant Esteve el desembre de 2015 per part de l’Orfeó Català. Una acció que titlla de sectària i que titlla de lamentable al voler barrejar música i cultura amb política. Finalment es pregunta “que hauria passat si el públic hagués tret banderes espanyoles i cridat el Viva Espanya”. Certament més que una pregunta sembla una passió reprimida del mateix autor de la frase, que no sap entendre la diferència entre la llibertat d’expressió del públic i dels membres del cor de l’Orfeó Català, del que és la tasca d’un director d’institut públic, que en ús del seu càrrec no pot menystenir el dret a vaga dels i les estudiants, que no pot prendre part política en la mateixa, així doncs, cal preguntar-nos si aquells que des de l’espanyolisme titllen d’adoctrinament certes pràctiques a professorat i direcció de centres son els mateixos que adoctrinen via carta a les 500 famílies sobre les que segons ell te la responsabilitat d’educar-ne els seus fills.

A hores d’ara, podem assegurar que les mobilitzacions a la convocatòria del SEPC ha estat un èxit i milers de joves han sortit altre cop als carrers a reivindicar els seus drets com a estudiants i com persones que viuen en una societat on les llibertats col·lectives estan en perill.

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un comentari a “El director del Coromines adoctrina?

  • Lluís

    Soc un/a professor/a substitut/a de secundària que l’any 2014 va ser nomenat a l’institut Joan Coromines de Barcelona ciutat. A Javier Marsà Valdovinos no li interessava que jo m’estés allà, i va irrompre en una de les meves classes acompanyat de la cap d’estudis i de la coordinadora pedagògica tot cridant: Vete! Imaginate que tu madre a muerto! ¿verdad que te irías?

    Marsà Valdovinos ha estat condemnat a mort. Per raó del seu insult. La sentència s’executarà en plaça pública del districte de Sants/Montjuïc. Serà un dimarts en què el condemnat va indefectiblement i fatal a esmorzar acompanyat de la seva “camarilla”.