#TrobadaVeïnal a Sants, i si ens organitzem?


Els darrers dies, les xarxes socials de l’Assemblea de Barri de Sants ens convoca a participar d’una assemblea el dissabte 5 de maig, a les 11:30 a plaça de Sants.
A les xarxes socials, interpel·la a les veïnes amb preguntes com “Tens problemes per trobar places escolars al barri?”, “Te sientes criminalizad@ por ser migrante?” , “Et fan fora de casa?”, “Falten espais de cures'”, entre d’altres. Preguntes que si son compartides, han de tenir solució compartida. Des de les veïnes impulsores de la #TrobadaVeïnal ens fan arribar aquest escrit
L’objectiu d’aquest espai és ampliar, enfortir i potenciar el teixit associatiu del barri. De fer caliu i comunitat, i trobar-nos com a veïnes per posar en comú les nostres problemàtiques, les preocupacions, i les solucions.
Creiem que a Sants hi ha diversos col·lectius/projectes/entitats que treballen per la defensa de les veïnes i del barri. Però que en els darrers anys s’està treballant d’una forma «atomitzada» i que en moltes ocasions, fronts de lluita oberts es queden en cercles petits de gent que ja esta organitzada o és políticament activa. Arran d’aquesta reflexió sorgeix la necessitat de fer una trobada veïnal, veure les necessitats que tenim com a veïnes, conèixer els diferents col·lectius/projectes/entitats que treballen estàs problemàtiques i generar nous espais si es detectés alguna mancança.
Aquest espai es basaria en el suport mutu entre veïnes, una de les eines que veiem imprescindible en l’actual situació en la qual ens estan expulsant del nostre barri. El turisme ens usurpa el barri (els carrers i places, espais d’oci i les cases); a la vegada les veïnes han de marxar a la perifèria per no poder fer front a la pujada del preu de lloguer, acompanyat per l’empitjorament de les condicions laborals, en molts casos treballs precaris. Petits comerços de tota la vida tanquen perquè entrin els monstres econòmics. A la joventut l’estan condemnant a una situació d’incapacitat d’emancipació. L’oci bàsicament es basa en el consum. Diverses veïnes del barri es troben en situació d’«il·legals» pel simple fet d’haver hagut de migrar del seu país. Les dones sembla que estem condemnades a rebre violència pel simple fet d’haver nascut dones i les persones trans per no entrar en la normalitat establerta. I un llarg etcètera que intentem combatre en el dia a dia.A més, a més de l’ofensiva de l’estat contra les llibertats polítiques i socials
Davant aquesta situació de «Barricidi» creiem que les veïnes i els veïns hem d’estar organitzades, conèixer els recursos i eines que hem generat des de nosaltres per a nosaltres i plantar cara , conjuntament, a aquesta situació proposant alternatives i donant-nos suport com veïnes. I per això us convidem a aquesta trobada del dia 5 on ens agradaria que sigui un punt de confluència entre totes aquelles veïnes que volen lluiten per un barri millor i transformar aquesta realitat.
Per això hem convidat a diferents col·lectius/entitats/projectes/AAVV d’una banda per donar a conèixer la xarxa que ja existeix al barri i per un altre per escoltar aquelles veïnes que volen fer front a la situació que vivim.
Us animem a participar a la trobada i us demanem que en tal cas es confirmi assistència, si tinguéssiu intenció d’utilitzar com a altaveu aquesta trobada ens ho diguéssiu per tenir-ho en compte a la dinamització

Espai de Trobada Veïnal

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *