Alliberat sense càrrecs en Jordi Fexas, conseller d’ERC al districte


Ahir matí, es van produir a Barcelona i altres poblacions una trentena de detencions relacionades amb un cas de malversació de fons públics de la diputació de Barcelona. Entre les persones detingudes, hi ha en Jordi Fexas, veí de Sants i actual conseller de districte d’ERC. Segons hem pogut saber, la policia espanyola s’ha presentat al seu domicili pel matí, on ha estat informat dels càrrecs que se li imputaven i comunicar-li la detenció.

Al llarg de  la tarda un grup de familiars, membres del partit i d’entitats veïnals del barri han fet guàrdia a les portes de la comissaria de la policia espanyola de la Verneda, on al igual que un altre grup de periodistes, esperaven els moviments. Finalment en Jordi ha sortit sense càrrecs de la comissaria a pocs minuts abans de dos quarts de sis de la tarda.

Però, d’on ve aquest cas? Què ha motivat l’operació policial?

Segons hem pogut llegir en la denúncia presentada per la Candidatura d’Unitat Popular a la Diputació de Barcelona i la secció sindical de la CGT a la mateixa administració, la cosa ve de lluny. Ja al 2015, la premsa informa de canvis dins l’organigrama de la Diputació pel que fa als programes de cooperació internacional arran de la nova direcció a mans de Jordi Castells, que impulsa un nou model, on els receptors de subvencions deixen de ser les entitats i ONG’s per ser-ho les empreses, de poca tradició en el sector i que reben partides de més d’un projecte.

Empreses de nova creació rebien quantitats de 83.000€, una suma que mai ‘’havia atorgat a cap projecte o entitat per concurs públic des de 2012, alguns projectes subvencionats no compleixen amb els requisits mínims demandats per a justificar-ne els pagaments, manquen factures, tenen errors o estan duplicades.

Al barri, avui dorm tranquil, en Jordi ha sortit sense càrrecs i tant sols ens queden els dubtes d’una operació judicial i policial que a ulls de la majoria de la població s’ha utilitzat per a llençar l’enèsima cortina de fum del Partido Popular, en un dia molt complicat pel partit de M.Rajoy quan Zaplana ha ingressat a presó i s’ha fet publica la sentència del cas Gürtel, amb condemnes de dotzenes d’anys de presó i multes de milers d’euros pel partit matriu de la trama mafiosa.

El que tampoc podem posar en dubte és que a casa nostra hi ha corruptes, i que les cortines de fum, més enllà de coincidir en el temps i espai amb els casos que volen amagar, tenen una motivació original. Combatre el frau a les institucions que haurien de vetllar per la nostra millora de vida.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *