L’estelada de les 48 hores. El gat i la rata.


Dissabte passat va ser el dia triat per tornar a hissar l’estelada a la façana del Centre Social de Sants. Un acte que reparava el robatori patit dies abans per part d’un grup de ultres espanyolistes que també van intentar arrencar la pancarta de solidaritat amb les preses polítiques a Sant Medir, i que més tard malmetrien el mural del CDR a Cotxeres.

Així doncs, dissabte, el Centre Social de Sants, acompanyat per nombroses entitats del barri i dotzenes de veïnes va tornar a lloc l’estelada a la façana del número 30 del carrer Olzinelles. Un acte que compta amb un pilar dels borinots i amb el parlament del Domingo del mateix Centre Social. Un parlament on s’explicà els fets ocorreguts el 16 d’abril i la impunitat amb la que actuen els grups d’ultradreta a Sants i arreu, un parlament que també va la manca de llibertat d’expressió en la que vivim darrerament. Finalment l’acte es va cloure amb la cantada dels Segadors.

Estelada dissabte i avui matí

Però això, era dissabte al matí. Avui el Centre Social de Sants s’ha tornat a despertar sense estelada a la façana, només en quedava un fil a la part superior, per on s’ha estripat quan l’han arrencada. I és aquí on cal que ens preguntem si és aquest el joc que volem jugar o és el joc al qual ens volen fer jugar. Anirem posant i treien l’estelada? O passem a l’ofensiva. Mentre invertim temps i esforços en refer els nostres símbols, els seu segueixen als màstils d’ajuntaments, generalitat, conselleries, comissaries, jutjats i en el DNI. I fins i tot fan retirar llaços i creus de l’espai públic. En definitiva, ens tenen entretinguts mentre el seu projecte polític s’aplica cada dia, mentre nosaltres ens dediquem a jugar al gat i la rata.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *