#AlertaUltra, resposta antifeixista


Diumenge i dilluns es presentaven moguts per dos actes convocats per organitzacions de l’extrema dreta i espanyolista al barri de Sants. Davant de cada convocatòria, la resposta veïnal s’ha fet notar als carrers.

Diumenge al matí, l’acte ultra estava convocat a l’Hotel Barceló, sobre l’estació de Sants. Davant d’aquesta primera convocatòria Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), va llençar una primera convocatòria de concentració a la qual s’hi van sumar desprès altres entitats del barri. I que vam seguir en directe en aquest fil de tuiter.

La mobilització va ser en tot moment acoordonada pels antiavalots dels mossos d’esquadra, i evitant que l’inicial grup de 50 persones pogués entrar en contacte amb la gent que accedia a l’Hotel o l’Estació. A mida que passaven els minuts, més gent es va anar sumant a la mobilització fins a comptar amb unes 250 veïnes.

Al cloure la mobilització es va dur a terme una assemblea, per tal d’articular alguna plataforma veïnal que respongui a les convocatòries feixistes.

L’acte polític del partit ultra, va omplir la sala d’actes. No obstant cal tenir present que des de l’organització es va facilitar desplaçaments amb autobús tal i com publicaven a les seves xarxes socials. Cal tenir present que al districte de Sants Montjuic, a les municipals de 2015, VOX va treure 94 vots.

D’altra banda, dilluns li tocava el torn a la plataforma espanyolista Societat Civil Catalana, que al centre cívic municipal de les Cotxeres de Sants organitzava un acte enfocat a “los trabajadores y trabajadoras de Cataluña”.

Davant d’aquesta nova convocatòria, el barri també s’ha organitzat i altre cop un centenar de persones han estat als carrers protestant per l’acte (fil de tuiter), i perquè aquest es faci en un centre cívic municipal. La convocatòria de les 18h. s’ha desplaçat de la font de la plaça de Sants fins a la mateixa carretera de Sants, on un ampli dispositiu policial de mossos i Guàrdia Urbana han impedit que els manifestants poguessin arribar fins a Cotxeres. Desprès de mitja hora tallant el carrer de Sants, la mobilització ha pujat fins a la plaça Bonet i Muixí, on s’ha fet una cassolada i s’han cridat consignes antifeixistes a 100 metres de l’acte espanyolista. Ja tocades les set del vespre, la mobilització ha tornat fins a la plaça de Sants, on han fet temps fins a començar la mobilització setmanal que Sants Montjuïc per la independència, fa en favor dels presos i preses i exiliades.

 

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *