A Sants la CUP treballa per la municipalització dels serveix públics


Dimecres 13 de juny, és el dia triat per la CUP del districte per presentar la seva campanya sobre la municiapalització de serveis públics. Un acte que es durà a terme al parc de l’Espanya Industrial a les 19:00. L’acte comptarà amb la participació d’una delegada sindical de la CGT als serveis socials, un membre de la xarxa de cures i la regidora del consistori barceloní, Maria Rovira. Per posar context a l’acte la CUP de Sants ens fa arribar aquest escrit de campanya.

La CUP Capgirem Barcelona hem iniciat una campanya de recuperació dels serveis públics on, entre altres fets, volem explicar que Municipalitzar és sobirania.

Si analitzem la situació dels serveis públics de la ciutat de Barcelona, veiem que la majoria de serveis d’atenció a les persones, de les cures, es troben gestionats per grans empreses i multinacionals. En aquest sentit veiem com CLECE rep cada any 107M euros per gestionar difernts serveis d’atenció a les persones, o bé, Progess que en rep 103M per dur a terme diferents serveis imprescindibles per les veïnes de Barcelona.

Així doncs, qui són els qui es beneficien dels nostres drets? Qui són els qui en fan negoci? On van a parar els diners de totes, que haurien de servir per garantir els drets socials imprescindibles per tenir vides que valguin la pena de ser viscudes? A costa de què i de qui? És a dir, quines condicions laborals tenen les treballadores del servei d’atenció domiciliària, de teleassistència, de les cases d’acollida de dones que han patit violència masclista -i dels seus infants-, i les treballadores dels casals d’infants? I, finalment, què proposem per revertir aquesta situació?

Aquestes preguntes són les que volem contestar entre totes, i també volem posar sobre la taula models de gestió públics que garanteixin les condicions laborals de les seves treballadores, la qualitat dels serveis per a les veïnes i una política comuna entre aquells serveis imprescindibles per al sosteniment i la reproducció de la vida.

Aquesta gestió publica, amb un control popular i sense opacitats ni benefici de pocs a costa de les condicions laborals, entenem que és possible ara i aquí a través de les municipalitzacions.

Aquesta proposta política que són les municipalitzacions la volem contraposar a la privatització dels serveis públics de la ciutat; alhora, a través de la mirada feminista volem abordar la divisió sexual del treball i la feminització de la pobresa pel que fa a les tasques de cura de la ciutat, que fan que les dones siguem les que patim les conseqüències d’aquesta privatització dels serveis públics.

Així doncs, també és a través d’aquesta proposta que entenem que per recuperar sobirania com a classe treballadora hem d’avançar en la recuperació d’aquests serveis i fer que siguin universals i equitatius arreu dels barris de la ciutat. La sobirania es basa en un control i una gestió directes d’aquests serveis per garantir un control públic dels recursos, de les condicions laborals, de la qualitat del servei, de la coordinació entre els diferents recursos d’atenció a les persones, així com per assegurar-ne una gestió transparent.

Perquè tenim clar que Municipalitzar és sobirania!

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *