Sants viu la revetlla al carrer


Petards a places i carrers, coques als aparadors de forns i pastisseries, mercats i tendes d’alimentació enllestint els darrers encàrrecs, mainada voltant pels parcs des de mitja tarda, i calor, si si… ja ha arribat la calor. Son els símptomes evidents que Sants Joan és a tocar. I això al nostre barri, vol dir, parar taula al carrer, i menjar amb les veïnes, escoltar els èxits de l’estiu entre coet i tro i obrir les portes a un estiu més, amb la nit més curta de l’any.

Un any més la revetlla més gran i que comptarà amb la única foguera autoritzada al Districte és la que organitzarà el Casal Independentista de Sants conjuntament amb la colla de Diables del barri i enguany amb la participació també de l’Assemblea de Barri de Sants. Enguany hi ha petites modificacions respecte anys anteriors i que potser heu de tenir present! D’una banda el Casal no organitzarà cap sopar, i per tant qui vulgui sopar cal que el porti de casa. L’organització disposarà de 40 taules i 200 cadires per qui vulgui sopar a la “fresca”. Però que el Casal no faci sopar, no vol dir que ells i elles no sopin. Així han decidit treure al carrer les seves graelles, fer-hi brasa, i posar-les a disposició d’aquelles que vulguin baixar al passeig de l’estació amb la carn crua i ganes de cuinar. I qui diu carn, diu, verdura, perquè ens informen que tindran una part de la graella només per a vegetarianes.

Com ja és habitual, desprès del sopar, la colla de diables oferirà el seu espectacle de foc i prendrà foc a la foguera, bon moment per llençar-hi dins tots els mals esperits i començar un nou any sense reis, constitucions, 155, manades, i explotació.

Ja amb la panxa plena i l’esperit renovat, quedarà només ballar fins la matinada al ritme que els PD’s ens proposin.

Aquesta però, no serà la única revetlla popular del barri, i és que als carrers de festa major, també hi trobareu comissions entaulades, esquivant petards i gaudint la nit, i és que ja se sap, Sants… viu la festa popular als carrers.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *