La revetlla crema el barri


Un any més i ja podem dir que com és tradicional, els carrers del barri han gaudit la revetlla de Sants Joan al carrer, entre veïnes, a taula parada i amb fil musical. Si bé moltes comissions de festa major van organitzar revetlles als seus carrers, la revetlla amb majúscules continua essent la que el Casal Independentista porta anys impulsant. D’ençà que fa 18 anys van inaugurar el local del carrer Premià, la revetlla se celebrava a la plaça Osca. Però anys d’obres a la plaça, la massificació de terrasses i el trasllat del Casal al carrer Muntadas, va portar la revetlla popular a altres indrets del barri, primer a la plaça Joan Pelegrí i finalment des de fa ja alguns anys al passeig de l’estació, a tocar del parc. Un emplaçament una mica inhòspit però que te la grandària necessària per a poder acollir les activitats programades, així com fer possible els permisos municipals per a ser la única foguera de la revetlla autoritzada al Districte.

A mitja tarda i amb la llum de dia encara present, mentre uns muntaven l’escenari i d’altres començaven a fer brases, arribava la flama del Canigó fins al costat de la foguera. La rebuda va anar a càrrec dels tabalers de la colla de diables, que en van custodiar la torxa, amb la qual encendrien la pirotècnia.

Enguany el format canviava una mica, i el Casal, ja no oferia menjar fet i a taula. No obstant més de 200 veïnes no van dubtar en baixar les carmanyoles i omplir les taules i cadires disposades per l’organització al llarg del passeig, flanquejades per pancartes de suport a l’Anna Gabriel, la causa Palestina, contra les agressions masclistes al costat del punt violeta d’atenció a víctimes d’agressions masclistes, i per la visibilitat LGTBI, dies abans del 28 de Juny.

Pels que van voler, l’organització va posar a disposició de les veïnes dues graelles amb brasa, per a cuinar in situ les carns i verdures que portaven de casa, un fet que van valorar molt bé les persones que van fer us d’aquest servei.

La festa d’enguany també estava organitzada per l’assemblea de barri de Sants i la colla de diables. Un cop, es va desparar taula, la colla de diables, prenia les primeres carretilles pirotècniques i feia les seves rodes de lluïment. Amb les darreres flamarades, encenien la foguera i donaven pas a les PD Madures, que des de l’escenari van fer ballar amb ritmes llatins als centenars de persones que les van acompanyar fins a les tres de la matinada.

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *