La CUP destinarà 75.000 euros per a projectes socials


Des de la Candidatura d’Unitat Popular-Capgirem Barcelona, han presentat avui en roda de premsa a l’Ajuntament el projecte “Diners al carrer”. Una aposta per re dirigir els diners que reben les regidores de la candidatura i que excedeixen dels sous que el seu codi ètic els regula.

Així, és com la Candidatura Anticapitalista ha aconseguit acumular un total de 75.983,46€, sumant els 5.427,39€ excedents de 3 regidores durant 3 anys i que ara posen a concurs públic per a què les veïnes proposin projectes on destinar-los i perquè les veïnes, triïn en quins projectes es destinaran finalment.

Podran optar a aquestes ajudes 10 projectes de 500€, i els 70.000 euros restants es dividiran en un màxim de 22 projectes que superin els criteris proposats per la iniciativa.

Per optar a les aportacions caldrà que les entitats i associacions receptores presentin un projecte que fomentin la justícia social, l’ecologisme, el feminisme, els drets de les persones LGTBI, l’educació, esport o salut, la solidaritat internacionalista, la inclusió social, la llengua catalana, la cultura popular, els drets humans i la pau, el dret a l’autodeterminació dels pobles o l’alliberament nacionals dels Països Catalans.

Les entitats interessades tenen de termini des de l’1 de juliol fins al 30 de setembre per a presentar els projectes a dinersalcarrer@capgirembcn.cat , durant l’octubre es faran públics els projectes que han superat els criteris del concurs i s’obrirà el termini de votació popular que clourà al novembre amb la publicació dels resultats.

Podeu consultar la resta de plecs del concurs visitant la web  http://dinersalcarrer.capgirembcn.cat/

Un dubte que ens assalta en veure la campanya, és el fet que si una candidatura petita, amb 3 regidores a l’ajuntament, pot destinar fins a 75.000 euros desprès de retallar-se els sous i seguir cobrant molt més que la mitjana de la classe treballadora, què fan la resta de partits amb els ingressos dels seus càrrecs electes? A Barcelona hi ha regidors que porten més de 15 anys cobrant sous astronòmics o desviant-los cap al partit per a sufragar les despeses internes. D’aquí en traiem dues conclusions, o bé si que han vingut a la política a fer els diners que la majoria d’ells no cobrarien al sector privat, o utilitzen les institucions de tots i totes per pagar l’estructura interna dels seus partits inflant els sous dels electes i re dirigint-los a terceres persones del partit. És per tant, el debat sobre el finançament dels partits el que plana sobre aquesta iniciativa, i sobre com les institucions tendeixen a ser més l’espai de reproducció d’un sistema clientelar per a les organitzacions polítiques representades que no pas un sistema de millora de les condicions de vida de les veïnes que diuen representar.

Algú dirà que 75.000 euros son la xocolata del lloro, però el cert és que cap lloro menja xocolata, i que aquests diners fan falta per a projectes socials, sigui via administració o sigui treient “diners al carrer”. I xocolata del lloro son 3 de 41 regidores. El que cal, és poder demanar explicacions a cada administració en la seva despesa, ajuntaments, diputacions i cada estament públic.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *