Centenars de bicis turístiques sabotejades


Aquesta matinada han estat sabotejades centenars de bicicletes d’empreses turístiques a la ciutat, algunes d’elles al barri, segons hem pogut comprovar.

Una comunicant anònim ha enviat un recull d’imatges i vídeo de l’acció que s’ha dut a terme aquesta nit, on es veuen dotzenes d’exemples de bicicletes turístiques amb un nou cadenat que les immobilitza, alhora que quedaven marcades amb un adhesiu triangular amb el lema “espai públic, negoci privat” i “Prou especulació turística”.

El sector de les bicicletes turístiques és el nou boom, fruit d’un buit legal, i manca de regulació s’han implantat aquestes empreses que fan de la ciutat part del seu negoci. Usant el mobiliari urbà per a aparcar els seus vehicles sense cap llicència que ho permeti. Un fet que pot semblar menor, però que podem entendre millor si féssim el símil amb els bancs públics de les nostres places. Us imagineu que un bar instal·la una taula davant del banc públic? estaria privatitzant i fent benefici amb un bé comú, i alhora negant l’ús públic d’aquest bé mentre ell en treu un benefici privat.

Així sota etiquetes de vehicle compartit o turisme sostenible, el que es fa és un ús intensiu de la ciutat, alhora que fomenta la invasió en grup dels espais públics. No son pocs els barris de la ciutat on aquestes bicicletes van en manada, amb un guia turístic envanint l’espai públic. I en la majoria de vegades, aquestes bicicletes no son aparcades en les “u” homologades com a aparcament i son aparcades en qualsevol arbre o senyal de trànsit, en carrerons on es dificulta el pas de vianants, cotxets o cadires de rodes, contravenint les mateixes indicacions de les empreses de lloguer.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *