Feminicidi a Sants i mobilització veïnal [Actualització]


Fa escassos minuts hem tingut la confirmació del que ha estat una mala noticia al grup de missatgeria de l’espai feminista del barri de Sants. Un nou feminicidi, aquest cop a Sants.

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home per l’assassinat de la seva dona a Badal.  Els fets s’han produït aquest dilluns poc després d’un quart de dues del migdia quan els Mossos han rebut l’avís d’una persona que informava que els seus pares estaven ferits a dins de casa seva. En arribar al lloc, els agents han pogut constatar que la dona, de 78 anys i nacionalitat espanyola, havia mort a causa de les ferides provocades per una arma blanca i el SEM no ha pogut fer res per salvar-li la vida. L’home, de 82 anys i nacionalitat espanyola, estava ferit en estat greu, també per arma blanca, al terra del domicili i els serveis mèdics l’han traslladat a un hospital.
Els Mossos han detingut l’home com a presumpte autor del feminicidi i han obert una investigació per tal d’esclarir els fets.

Convocatòria a Pl Sant Jaume

Des de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha fet pública una nota de condol per l’assassinat de la veïna de Sants, i ha instat a fer un minut de silenci demà dimecres a les 12h. a la plaça de Sant Jaume. A la mateixa hora, a les portes del Districte de Sants, també es durà a terme una concentració de rebuig als feminicidis.

Convocatòria a Sants

En la mateixa nota es recorda els telèfons del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) 93 291 59 10, per a qualsevol dona o els seus fills i filles que pateixin violència masclista, la puguin denunciar i rebre ajuda.

També es facilita el telèfon del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, 900 70 30 30, on en cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any.

Tant la consellera del Districte, Laura Pérez, com la CUP de Sants han fet crida a participar de les concentracions.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *