La Diada escalfa motors al barri


Inici de curs, la Festa Major ja queda lluny, i les rutines tornen a lloc. La Diada, malgrat ser una d’aquelles dates que cada any ha de ser la darrera sense assolir la independència, torna un any més, qui sap qui ens prometrà que serà la darrera dins el jou d’Espanya.

Com és tradicional, al barri s’escalfen motors per la diada els dies abans. Enguany el 9 i el 10 de setembre seran dates de compromís i mobilització. Diumenge dia 9 de setembre el Casal Independentista de Sants “Jaume Compte”, organitza una jornada amb presentació del llibre recopilatòri d’articles i discursos de l’exiliada Anna Gabriel de la mà d’Irene Jaume, llibretera de la Ciutat Invisible. Una presnetació que anirà acompanyada d’un vermut i dinar.

Ja el dia 10, una vintena d’entitats del Disctricte han convocat la tradicional marxa de torxes nocturna. L’inici serà a la plaça Bonet i Muixí a les 21:30 i te previst acabar cap a les 22:30 als jardins de Jaquim Dominguez. El lema d’enguany “Llibertat i República”, va lligat al manifest fet públic i que recorda el seguit de mobilitzacions de l’any passat que van cloure amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Un text que malgrat no citar els Països Catalans acaba reivindicant el pa sencer enlloc de molles. Esperem doncs no quedar-nos en engrunes.

L’endemà, 11 de setembre, dia de grans mobilitzacions. Les entitats sobiranistes de Catalunya han convocat a la Diagonal, la mobilització alternativa a les tradicionals mobilitzacions de l’esquerra independetista de la Plaça Urquinaona.

El repte d’enguany, omplir la Diagonal de fit a fit. Us podeu inscriure a la web de l’ANC, si voleu participar-hi.

D’altra banda el 3 de setembre l’esquerra independentista va presentar en roda de premsa els actes de la diada arreu del país. Podeu seguir-la en aquest fil de piulades.

Dins l’esquerra independentista l’organització Endavant ha fet públic lema i manifesta de la diada. “La lluita ens dona el que el poder ens treu” que podeu consultar clicant aquí. Arran participarà dels actes conjunts de l’esquerra independentista i impulsa la mobilització juvenil del matí de l’onze amb l’acte previ de recordatori a Gustau Muñoz, jove assassinat en la pacifica i modèlica transició que diu Pablo Casado va tenir Espanya.

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *