Diada de Catalunya. Crònica al barri de Sants. 1


Sens dubte, aquest any, ha sigut la diada més enrarida del periode malanomenat “democràtic”, i al barri s’ha respost amb mobilització i lluita.

El dia 9 de setembre, el Casal Independentista de Sants Jaume Compte va fer un acte enmarcat dins la campanya La Resposta, Free Anna, on es va presentar el llibre “I es parlarà de vida” amb la destacada absència de la seva autora: l’Anna Gabriel, represaliada per l’Estat i actualment exiliada política a Ginebra. L’acte va comptar amb la presència d’Irene Jaume, llibretera de la Cooperativa Ciutat Invisible. Posteriorment es va fer un dinar popular i un mural col.lectiu per a reclamar la llibertat de l’Anna Gabriel.

El dia 10 a la nit, al voltant de 3.000 persones van sortir pels carrers de Sants per participar de la 7ena marxa de torxes per la llibertat i la república, organitzada per més de 20 entitats del barri.

La marxa va acabar prop del local de castellers de sants, amb un pilar per celebrar el seu aniversari, amb la lectura d’un manifest on reclamava la llibertat de les persones preses i exiliades i la consecució de la República Catalana, i la cantada dels Segadors on el públic va corejar “Visca Catalunya i visquin els Països Catalans”.

 

 

Finalment, i ja en els actes que es feien fora del barri, totes les entitats independentistes del Barri van tenir una representació en la mobilització de la Diagonal, convocada per ANC i Òmnium, així com en la posterior manifestació i acte polític de l’Esquerra Independentista. Ambdos actes van desbordar en assistència, reafirmant cada cop més la força del poder popular vers el pactisme de les institucions.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un comentari a “Diada de Catalunya. Crònica al barri de Sants.