Ni desnonaments ni presó. Defensem el dret a l’habitatge [actualitzat 15:00]


Res fa pensar que la festa major de Barcelona hagi aturat la maquinària burocràtica de la repressió, deu ser per això que avui el Grup d’Habitatge de Sants difón una doble convocatòria per a demà.

A falta de confirmar horaris, ens alerten de dos desnonaments que cal aturar demà. Un al carrer Pavia 18, on la Katherine i els seus dos fills corren perill de perdre el seu habitatge. D’altra banda, en Mohamed i la seva família, poden ser desnonants al Carrer Mossén Amadeu Oller 32. Dos situacions que ni son noves per al Grup d’Habitatge del barri, ni ho son per a la majoria de col·lectius que defensen un sostre per a les seves veïnes.

Potser és per aquest motiu que també des del GHaS, s’han decidit a sumar esforços en denunciar el cas del Jorge, un veí de Moratalaz (Madrid) a qui el jutge vol empresonar set mesos per oposar-se a un desnonament. La policia l’acusa d’haver trepitjat un agent. Extrem que ell nega, i que per tant es nega a pagar-li els 1200 € d’indemnització a qui desnona famílies. Entrar a presó per visibilitzar els desnonaments, així ho explicava fa pocs dies La Jornada.

És en aquest sentit, que els darrers dies s’han pogut veure als carrers activistes del GHaS, repartint octavetes informatives, encartellant o mostrant el seu suport al Jorge, amb una foto col·lectiva. Tenen clar, que el que li ha passat a en Jorge, els pot passar a elles qualsevol dia, aturant un desnonament. Demà els pots passar a elles, defensant l’habitatge de la Katnerine i els seus fills o la casa del Mohamed i família. La màxima de si ens toquen a una, ens toquen a totes, feta realitat. El cas del Jorge de Moratalaz, pot suposar un abans i un desprès en la lluita en defensa de l’habitatge. La primera persona que entri a presó per intentar aturar un desnonament.

Va ser en aquesta mateixa campanya de suport a en Jorge, que el passat dimecres les conselleres de la CUP-Capgirem van lluir adhesius de suport a en Jorge al ple extraordinari celebrat al Districte.

Ja ho sabeu, si demà podeu, la gent del GHaS us espera a dos desnonaments, i sinó, cada dilluns a la seva assemblea a les 17:30 a la plaça de Joan Corrades.

A primera hora del matí una trentena de veïnes han fet guàrdia a les portes dels habitatges on la comitiva judicial i policial havia de fer acte de presència. Ambdos desnonaments s’han aturat, gràcies a la mobilització popular. El GHaS, així ho comunicava aquest migdia amb una piulada amb el vídeo de les concentracions.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *