#AlertaUltra, manifestació policial al barri [Actualitzat a 28/09]


Fa dies que hi havia anunciada una manifestació policial a Barcelona. Disfressada de reivindicació laboral, les organitzacions convocants volien homenatjar als milers de policies espanyols i Guàrdia Civils que el passat octubre van dur a terme l’anomenada “Operación Copèrnico”. Una operació que com ja sabem va acabar amb un miler de ferits i ferides defensant escoles i urnes, incautació de material censal, propaganda política, els assalts a les conselleries o intent fallit d’assaltar la seu de la CUP al carrer Casp. Una operació que segons el llavors ministre Zoido, va quantificar amb 87 milions d’euros de cost de les arques públiques.

En les darreres hores, s’han succeït les protestes contra aquesta manifestació convocada pels sindicats ultres dels cossos policials i que tenen el suport implícit de tantes altres forces de signe ultra i unionista.

La primera protesta es va dur a terme en acabar les manifestacions de l’11 de setembre quan un grup de persones va acampar a plaça Sant Jaume amb la idea de resistir dins la plaça, i fer crida a la mobilització massiva, per tal d’omplir l’espai públic, tot evitant l’arribada dels manifestants ultres. Una acampada que tot just fa poques hores ha estat desallotjada pels mossos d’esquadra eduint problemes de seguretat pel risc d’atemptats sota alerta antiterrorista. Aquí cal preguntar-se si durant els actes de la Mercè no hi havia el mateix risc? Si durant l’acampada a la Gran via dels taxistes no hi havia el mateix risc? Moltes veus acusen ja al conseller d’interior, MIquel Buch, de responsable polític de les actuacions i subterfugis per assegurar que els feixistes puguin manifestar-se impunement.

En les darreres hores, el departament d’interior ha decretat la plaça Sant Jaume lliure de manifestacions per tal d’evitar que “dos grups oposats” s’hi concentrin. I ha facilitat un recorregut alternatiu a la mobilització feixista que a hores d’ara sortiria de la  Plaça dels Països Catalans i acabaria a la Plaça Catalunya. Per tant, tot un passeig triomfal dels ultres des del centre de la ciutat sortint des del barri de Sants. Un nou inici de manifestació que ha estat proposat per interior, acollit per l’ajuntament i que resta la validació de la Delegació del Govern, és a dir, PdCat i ERC, autoritzen manifestació, Comuns assenteixen i Conillera reblarà el clau en les properes hores.

Cal doncs, activar ja, l’alerta Ultra al barri de Sants i tenir present que durant i desprès de cada manifestació ultra dels darrers mesos, s’han vist agressions per part de manifestants a veïnes dels barris de la ciutat. No fa massa setmanes, al Poble Sec.

Davant d’aquesta convocatòria diverses organitzacions del moviment popular ja s’han posat mans a l’obra per a plantar cara i organitzar una resposta col·lectiva, ja sigui amb la proposta de l’organització juvenil Arran, de fer un Holi Festival i tenyir de colors el recorregut de la manifestació ultra com la mobilització proposada per Unitat contra el feixisme i el racisme d’omplir la plaça sant Jaume des del dia 29 a les 7:00.  També l’organització Endavant, ha fet crida a participar de les mobilitzacions antifeixistes que es portin a terme, i fer front als ultres.


A data 28 de Setembre tenim constància que les hipòtesis que situaven la manifestació policial amb inici a Sants (Plaça dels Països Catalans), no han prosperat. Finalment la manifestació ultra sortirà de la Via Laietana, a l’alçada de la prefectura superior de policia espanyola, edifici emblemàtic de la ciutat pels múltiples casos de tortura denunciats al llarg de la seva història, per part d’activistes polítics a mans de la policia espanyola.

A hores d’ara a Plaça Sant Jaume, ja hi ha gent concentrada per tal de mostrar el rebuig a la manifestació ultra. Una mobilització que viurà el seu moment àlgid demà a les 11:30 amb el Holi Festival organitzat per Arran.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *