[Opinió] Una píndola sobre avortament


Article d’opinió de Joana Badia, militant d’Endavant Sants

Avui, dia en que arreu del món es reivindica el dret a l’avortament lliure, segur i gratuït, ens trobem en un moment de lluita pel dret de les dones a una vida digna que va molt més enllà del fet de decidir si volem tirar endavant o no el nostre embaràs.

A l’estat, el debat sobre els ventres de lloguer i la regularització o no de la prostitució ha posat sobre la taula un cop més la mercantilització del cos de les dones com a objecte de consum, deixant pales que la nostra salut és secundaria en un sistema que situa les necessitats masculines al centre.

Tot i que a l’estat espanyol es va aconseguir aturar la contrareforma de la Llei de l’avortament, a d’altres parts dels Països Catalans com Andorra, la interrupció de l’embaràs està penada en tots els supòsits. Per això cal que continuem reclamant que cal una despenalització total, que prioritzi l’educació sexual d’homes i dones, nens i nenes, i un sistema de salut públic i gratuït com a única via possible per garantir una vida digna a qualsevol part del món.

Els cossos i la salut de les dones no poden ser objecte de regulació legal. En aquest sistema capitalista on tot té un preu, diem que no a qualsevol forma d’explotació.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *