1 any desprès, tornem a l’escola


Avui fa un any, a les portes del referèndum del primer d’octubre, la fiscalia ordenava a la policia precintar col·legis electorals per evitar per evitar la jornada electoral desobedient. Davant d’aquesta amenaça, l’ANC va fer una crida a llevar-se aviat, i fer cua davant de cada escola electoral i demostrar així la quantitat de gent que aquell dia no hauria pogut votar en aquella escola precintada.

La gent però, no els va fer cas. La gent no volia fer cua, no volia apilar-se davant les escoles. La gent volia votar. I és quan, mitjançant l’organització popular de base, mitjançant els Comitès de Defensa del Referèndum (CDR) de cada barri i poble, es va decidir, ocupar les escoles. No deixar-se precintar, defensar el referèndum, 24 hores abans del seu inici.

I el barri va respondre, totes les escoles electorals van omplir-se de gent i activitats, les veïnes, les associacions de pares i mares, la cultura popular, i associacions de veïns i veïnes van respondre a la crida.

Avui, un any desprès, la gent ha decidit tornar a les escoles, a recordar que fa un any, vam desobeir per fer un referèndum, que vam fer un referèndum per votar, que vam votar per guanyar, i que vam guanyar per materialitzar-ne el resultat. Avui però, el resultat d’aquell referèndum, d’aquella organització popular, de l’esforç de tanta gent, és paper mullat per aquells que es van comprometre a fer-lo efectiu.

La gent no oblida i és mobilitza. Us adjuntem els cartells de les activitats al barri, i els cartells per si voleu empaperar escoles i carrers… un any desprès.

 

i si empaperem?

   

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *