Un 12 d’octubre més, Sants Antifeixista.


Diuen que a cada porc li arriba el seu Sant Martí. Desconeixem si aquest Sant d’origen Hungarès te pensat passar pel barri el proper 12 d’octubre, però si ho fa, constatarà que entre plaça Espanya i la plaça Sant Jordi, encara li queda feina per fer, cada any pel 12 d’octubre la cort de porcs hi fa camí.

Si bé ja fa anys que l’esquerra antifeixista va escombrar dels carrers més cèntrics del barri les mobilitzacions feixistes, no és menys cert que aquestes es continuen fent al districte, a la montanya de Montjuïc. Com si allà no hi visquessin veïnes, com si les que hi viuen fòssin de segona i se’ls pot enviar dotzenes de feixistes a pregonar el seu missatge a l’espera que algun dia els avalots que els van expulsar de la plaça dels Països Catalans, faci el mateix de l’esplanada de la paça Sant Jordi. Feixistes, ni a Montjuïc, ni enlloc!

Un any més caldrà activar l’#AlertaUltra i combatre cada agressió.

És per això que com ja és habitual, la Plataforma Antifeixista de Barcelona, ha convocat mobilitzacions pel 12 d’octubre. Tot i que la mobilització unitària sortirà dels Jardinets de Gràcia a les 11 del matí, la Plataforma Antifeixista però, ha organitzat diferents columnes que partiran dels barris per pujar juntes cap a la cruilla de Diagonal amb Gran de Gràcia. Concretament, al barri s’ha quedat a les 10 del matí a la plaça dels Països Catlans, per ajuntar les veïnes de Sants i Les Corts amb les que vinguin des del Baix LLobregat, i fer via fins al punt de trobada.

Aquesta passada setmana, ja es va fer una primera encartellada pel barri amb tres grups, per tal d’informar a les veïnes de les convocatòries.

La mobilització antifeixista d’aquest 12 d’octubre pren el relleu simbolicament a la massiva mobilització que el passat 9 d’octubre van viure els carrers de València, amb unes 15.000 antifeixistes donant resposta a les agressions patides els darrers anys durant la Diada. Una mobilització que podeu recordar en aquest fil de piulades que va publicar Endavant des dels carrers de la ciutat.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *